Átfogó dokumentumkezelési megoldások a Canontól

forrás Prim Online, 2011. augusztus 4. 08:46

A vállalatok egy hatékony, az adott vállalatra szabott dokumentumkezelő rendszerrel csökkenthetik költségeiket, növelhetik hatékonyságukat, valamint fokozhatják a dokumentumbiztonságot. A teljes körű – a hardver-elemek mellett szoftvereket is tartalmazó – megoldások növekvő szerepét az utóbbi évek értékesítési adatai is alátámasztják, melyek szerint a csak hardver alapú eladás világviszonylatban 2007-től folyamatos visszaesést mutat, ezzel szemben a komplex értékesítés egyre inkább emelkedik. A Canon már korábban felismerte a komplex megoldásokban rejlő üzleti lehetőséget, és célul tűzte ki, hogy 2013-ra jelentősen növeli az irodai szoftveres megoldások értékesítését minden európai országban.

A komplex dokumentumkezelő rendszerek növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy a dokumentumkezelés területén átfogó szolgáltatást nyújtó szoftvermegoldások segítenek az üzleti problémák megoldásában, és új üzleti lehetőségeket is biztosítanak a felhasználók számára. InfoTrends további adatai szerint a szoftveres megoldások világpiaci forgalma 2011-ben várhatóan eléri a 8.000 millió Eurót, a teljes dokumentumkezelési piac forgalma a Gartner becslései szerint pedig 2013-ra az 5.5 milliárd Eurót.
A leghatékonyabb rendszerek a dokumentumkezelés teljes spektrumát lefedik a beolvasástól kezdve a dokumentumkezelésen át a kimeneti oldalig. A Canon irodai dokumentumkezelő megoldásainak legnagyobb előnye, hogy a saját gyártású modelleken túl más gyártók készülékeit is tökéletesen kiegészítik, könnyen integrálhatók már meglévő rendszerekbe, valamint a széles körű szolgáltatásoknak köszönhetően komoly hozzáadott értéket képviselnek. A bevezetéseket szakértői tanácsadási fázis előzi meg, amely megvizsgálja az adott vállalat profilját, és ennek figyelembe vételével ajánlásokat tesz az új folyamatokat illetően.

Egyszerű munkafolyamatok, könnyű integrálhatóság
A Canon egyik leggyakrabban alkalmazott munkafolyamat megoldása a Therefore, amely a kis- és közepes vállalkozások, nagyvállalatok és közintézmények számára egyaránt lehetővé teszi a papíralapú folyamatok akár teljes kiváltását. A teljes körű megoldás segítségével egyszerűbb a dokumentumok kezelése, megosztása, központi tárolása, visszakeresése, és a jogosultság kezelés, valamint használatával csökkenthető a nyomtatás és dokumentumkezelés költsége. Számlafeldolgozásra, rendeléskezelésre, szerződéskészítési folyamatok támogatására, valamint akár tachográf korongok vagy beteglapok digitalizálására egyaránt alkalmas. A kisebb vállalatoknál kiváló belépő megoldás az iratszekrények-, míg a nagyobb vállalatoknál a papíralapú folyamatok teljes kiváltására. A rendszer használata egyszerű, kis ráfordítással hatékonyabb munkavégzés érhető el.

Hatékony és biztonságos nyomtatás nem csupán a nagyvállalatoknál
A Canon sokoldalú kimeneti nyomtatási megoldása az uniFLOW V5, amely magas szintű nyomtatási biztonság mellett teszi lehetővé a vállalatok számára nyomtatási folyamataik és költségeik optimalizálását. A megoldás az összes nyomtató berendezésen teljes körű ellenőrzést biztosít, segítségével hiba vagy festék kifogyás esetén a nyomtatási munka például automatikusan az iroda más eszközeire irányítható. A szoftver hatékony biztonsági mechanizmusaival az érzékeny dokumentumok nyomtatásának ellenőrzését is lehetővé teszi. A megoldás maximálisan rugalmas, így számos azonosító-rendszer – ujjlenyomat- vagy chipkártya leolvasó, mágneses kártya, érintés nélküli kártya vagy akár billentyűzet-azonosítás – alkalmazható. A nyílt, web alapú rendszer a Therefore-hoz hasonlóan fennakadás nélkül integrálható a már meglévő informatikai struktúrába.
A másik leggyakrabban alkalmazott nyomtatási megoldás az SCCP szoftvercsomag, mellyel a kis- és középvállalkozások igen kedvező áron juthatnak a nagyvállatoknál megszokott szintű dokumentumfelügyelethez. A nyomtatás-, másolás-, szkennelés és faxolás számlálhatósága, valamint a felhasználóként és szervezetei egységenként lebontható kimutatás fokozza a költséghatékony munkavégzést. A szoftver a nyomtatási kiszolgáló helyett közvetlenül a nyomtatási eszközre telepíthető, és 4 fajtaazonosítási lehetőséget kínál.

A Canon a már említett dokumentumkezelő rendszereken kívül számos megoldással támogatja partnereit, melyek segítséget nyújtanak a dokumentumok értelmezésétől és elosztásától a dokumentumkezelésen át egészen a dokumentum-felügyeletig és költségfigyelésig. A széles körű portfóliónak köszönhetően a nagyvállalatok és kis- és középvállalkozások is kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb megoldást.

„A dokumentumkezelő rendszer akkor lesz igazán hatékony, ha a szolgáltató figyelembe veszi a vállalat profilját, a szükséges szolgáltatásokat és a feldolgozandó dokumentum mennyiségét, és ez alapján kiválasztja az adott cég számára legmegfelelőbb megoldást. Egy rendszer bevezetésének időtartama nagyban függ az ügyfél belső támogatásától. A tanácsadási szakasz időben nagyjából a bevezetési folyamat 50-70 százalékát teszi ki, tekintettel arra, hogy a tanácsadás alapján minden esetben szükség van a megoldások testre szabására. Egy komolyabb rendszer bevezetése a dokumentumkezelési projekt esetében a megrendeléstől számított 3-6 hónap, költségfigyelő ás eszközkezelő megoldások esetében 1-2 hónap” – mondta Zétényi Árpád, a Canon Hungária Kft. irodai megoldásokért felelős piac- és üzletfejlesztési menedzsere.
 

Kulcsszavak: dokumentumkezelés Canon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36