Az Apple bemutatta a világ első Thunderbolt kijelzőjét

forrás Prim Online, 2011. július 25. 20:54

Az Apple bemutatta az új Apple Thunderbolt Display kijelzőt, a világ első Thunderbolt I/O-technológiával működő kijelzőjét. Az Apple Thunderbolt Display egyben a Mac laptopok kiváló dokkoló-állomásaként is használható.

A 27 hüvelykes kijelzőhöz egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók a Thunderbolt-kompatibilis Mac rendszerek. A kapcsolaton keresztül a számítógépek használhatják a kijelző FaceTime kameráját, a kiváló hangminőséget garantáló hangrendszerét, illetve a Gigabit Ethernet, FireWire 800 és Thunderbolt-portot, valamint az USB-portokat. A kijelzőt elsősorban a Mac laptopokkal való használatra tervezték; MagSafe csatlakozóján keresztül a felhasználók feltölthetik MacBook Pro és MacBook Air számítógépeiket. A készülék elegáns, vékony borítása alumíniumból és üvegből készül.

Az impozáns, 16:9 arányú, teljes felületén üvegborítású Apple Thunderbolt Display képe az IPS technológia jóvoltából akár szuperszéles, 178 fokos látószögből is kiválóan látható. Az egyszerűen használható, teljes körű asztali megoldást jelentő kijelzőre valamennyi Thunderbolt technológiát támogató Mac laptop dokkolható. Az Apple Thunderbolt Display beépített FaceTime HD videokamerája éles képet biztosít a konferencia-hívásokhoz, 2.1-es hangszórórendszere pedig kiváló hangminőséget garantál. Az integrált MagSafe csatlakozón keresztül feltölthetők a Mac laptopok, emellett három USB 2.0, egy FireWire 800 és egy Gigabit Ethernet port is található a kijelzőn. A készülék Thunderbolt portjára öt további Thunderbolt-eszközt lehet láncba kapcsolni.

Az Apple Thunderbolt Display a világ első Thunderbolt I/O-technológiát használó kijelzője. A Thunderbolt portok teljesítménye lenyűgöző: két, kétirányú csatornájuk egyenként akár 10 Gb/s sebességű adatátvitelre is képes. Valamennyi Thunderbolt port támogatja a PCI Express protokoll közvetlen csatlakoztatását a külső perifériákhoz – például a nagy teljesítményű tárolókhoz és RAID-tömbökhöz –, valamint a nagy felbontású kijelzők DisplayPort-kapcsolatát. Megfelelő adapter segítségével HDMI-, DVI- és VGA-kijelzőkkel is használhatók. A Thunderbolt-alapú, elkülönített grafikus egységgel felszerelt Mac számítógépeket akár egyszerre két külső kijelzővel is használhatják tulajdonosaik. Ezzel a profi felhasználók több mint 7 millió képpontnyi megjelenítési területhez jutnak, és további Thunderbolt-eszközöket, valamint video- és hangrögzítő eszközöket csatlakoztathatnak rendszerükhöz.

Az Apple Thunderbolt Display fényérzékelője automatikusan a külső fényviszonyoknak megfelelően állítja be a fényerőt, így a kijelző csak annyi energiát használ, amennyi az optimális megjelenítéshez szükséges. Az új kijelző higany felhasználása nélkül, LED-es technológiával, arzénmentes üvegborítással és jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készül, így megfelel az EPEAT Gold minősítés* és az Energy Star 5.0 szabvány szigorú követelményeinek. Nem tartalmaz brómtartalmú égésgátlókat, a hozzá tartozó kábelek és alkatrészek pedig egytől egyig PVC-mentesek.
 

Kulcsszavak: monitor tudomány Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

A Rakuten Viber visszatér a Formula E-be

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális vezetője örömmel jelenti be, hogy az ERT Formula E csapattal kötött új partnerség révén visszatér az ABB FIA Formula E World Championshipbe.

2024. május 11. 15:36

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36