Sikeres a BalaBit nemzetközi stratégiája

forrás Prim Online, 2011. július 8. 16:17

A BalaBit IT Security, a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata 59 százalékkal 1,58 milliárd forintra növelte konszolidált árbevételét 2010-ben.

Iparági és elemzői felmérések szerint a tavalyi évben az IT-biztonsági piac enyhe növekedést mutatott, ahol a piac fő mozgatórugója a kötelező törvényi és iparági előírások teljesítése (compliance) volt. A BalaBit teljesítménye azonban - niche piaci szereplőként, széleskörű nemzetközi partner- és ügyfélhálózatának köszönhetően - magasan felülmúlta a globális IT-biztonsági piaci várakozásokat is. A vállalat árbevételében évről évre nagyobb részarányt képviselnek a nemzetközi eladások, tavaly elérve a 78 százalékot (2009-ben ez a részarány 53 százalék volt). A BalaBit a 2011-es évre 40 százalékos növekedést tervez árbevétele és a dolgozói létszáma tekintetében is, valamint tovább bővíti nemzetközi partnerhálózatát, és ezzel együtt a nemzetközi értékesítésből származó forgalmának arányát.

A 2000-ben alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat saját fejlesztésű biztonsági megoldásai a legmagasabb biztonsági igényekkel rendelkező, olyan érzékeny adatokkal dolgozó vállalatok igényeit szolgálják ki, mint például a pénzügyi szervezetek, telekommunikációs vállalatok, ipari és kereskedelmi nagyvállalatok. A vállalat zászlóshajó terméke, a magas jogosultsággal rendelkező felhasználók (rendszergazdák, bizalmas adatokkal dolgozók, outsource-szolgáltatók) ellenőrzését végző Shell Control Box árbevétele 187 százalékos növekedést mutatott 2009-ről 2010-re. A sikerhez jelentősen hozzájárult - szintén a compliance szabályozásokhoz kapcsolódó - naplózó megoldás, a syslog-ng 28 százalékos növekedése, valamint a legmagasabb biztonsági igényeket kiszolgáló Zorp tűzfal értékesítésének 19 százalékos emelkedése.

„A tavalyi évben elért eredményeink alátámasztják hosszú távú hazai és nemzetközi stratégiánk sikerességét. Mind a hazai, mind a nemzetközi piacon megerősítettük és tovább növeltük piaci pozíciónkat. Technológiai cégként nagy hangsúlyt fektetünk az innováció elősegítésére, ennek köszönhetően az általunk kínált megoldások kategóriájukban a vezető termékek között szerepelnek. Nemzetközi viszonylatban is számos minősítéssel rendelkezünk, például az ICSA és a West Coast Labs tesztlaborok által” – mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. „Várakozásaink szerint a következő években a piacon a compliance céllal bevezetett eszközök konszolidációja lesz az egyik jellemző trend. Ezen azt értem, hogy a külső kényszerből bevezetett, a szervezetben elszigetelt megoldásokat a vállalatok fokozatosan bevonják az értékteremtésbe. Ez a folyamat az olyan termékeknek fog kedvezni, amelyek valódi biztonsági és üzemeltetési igényeket is képesek kiszolgálni” – tette hozzá Györkő Zoltán.

Piaci tendenciák és várakozások 2011-re

- Egyre fontosabb a magas jogosultsággal rendelkező IT felhasználók ellenőrzése: az IDC közelmúltban kiadott tanulmánya szerint 2011-ben ismét növekedési pályára állnak az IT beruházások az EMEA régió bankszektorában, az elmúlt két év csökkenő, illetve stagnáló költségvetési tendenciái után. A piacot számos összetett mutató befolyásolja, de a növekedés motorját a helyi és regionális felügyeleti szervek által meghozott, folyamatosan bővülő új szabályozások jelentik, egy már eleve magasan szabályozott iparágban. Az európai bankok átlagosan IT költségvetésük 10%-át költik a törvényi előírásoknak való megfelelésre – az IDC szerint 2011-ben ez az érték a szervezet méretétől függően 15-20%-ra fog emelkedni.

- Az alapvető IT-biztonsági megoldások továbbra is keresettek: bár a legtöbb hazai vállalat már rendelkezik az alapvető IT biztonsági infrastruktúrával, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatikai biztonságra fordított büdzsé háromnegyedét még mindig tartalombiztonsági és incidens kezelési megoldások beszerzésére, illetve a hálózati határvédelem megerősítésére költik. Az ügyfelek egyre inkább a költséghatékony biztonsági megoldásokat választják.
 

Kulcsszavak: +céginfo BalaBit IT

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38