Na, mi van a kezemben? Cserélhető objektíves fényképezőgép!

forrás Prim Online, 2011. június 8. 10:55

A japán miniatürizálást jól érzékeltető vicc egy kérdéssel indult: "na mi van a kezemben"? A válasz "HiFi-torony", mire az új kérdés: "na, jó, de hány?" A vicc apropóját a Sony legújabb fényképezőgépe - a NEX-C3- adja, amely annak ellenére, hpgy elfér a markunkban, cserélhető objektívvel büszkélkedhet. A készülék 16,2 megapixeles érzékelővel, HD videofelvételi lehetőséggel, új kezelőfelülettel és rendkívül csekély külső méreteivel indul hódító útjára.

A nagyméretű Exmor™ APS HD CMOS szenzornak köszönhetően 16,2 megapixeles képek készítésénél, még gyenge fényviszonyok között is alacsony képzajszinttel dolgozik a NEX-C3. Ez a tekintélyes felületű szenzor ugyancsak alkalmas a professzionális megjelenésű, kis mélységélességű felvételek és 720p HD videók készítésére.

 

A fényképezőgép titka, hogy a fő áramkörök méretét lecsökkentve a C3 váza pusztán 225g – amely csaknem 6%-al kevesebb a NEX-3-hoz képest. A NEX-C3 igen hatékonyan bánik az energiával is, így egyetlen töltéssel akár 400 kép is készíthető – ez 20%-al több a NEX-5/NEX-3 lehetőségeinél.

 

A sorozat legújabb tagjának kezelése valóban egyszerű, hiszen átlátható menürendszerében minden helyzetnek megfelelő beállításokat alkalmazhat a felhasználó egyetlen gomb érintésével.

 

A NEX-C3 további funkciók közül kiemelkedik a fejlett, sorozatfelvételen alapuló 3D Sweep Panorama készítés, az Auto HDR 3 tulajdonság, amely különböző expozíciós beállításokkal készít egyetlen nagy árnyalatterjedelmű képet.

 

Az új NEX-C3 ultra-kompakt, cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2011. augusztusától kapható.

Kulcsszavak: Sony

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55