Új kormányiroda felügyeli az internetszabályozást és az online hírszolgáltatást Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 5. 10:40

Új kormányiroda foglalkozik majd az internetes információközlés szabályozásával és az online hírszolgáltatás engedélyezésével Kínában - jelentették be szerdán Pekingben.

Az úgynevezett állami internet információs iroda fogja irányítani, összehangolni és ellenőrizni az internetes tartalmak felügyeletét, és az online hírszolgáltatással összefüggő üzleti vállalkozásokkal kapcsolatban betölti az engedélyező hatóság szerepét - áll a döntést ismertető közleményében.

Az iroda lesz a kínai internet-kommunikációra vonatkozó politika végrehajtásának felelős intézménye és e területen elősegíti a további jogi keretek felállítását. Hatásköre kiterjed az online játékok, az online video- és videotartalmak szolgáltatására, valamint más online kiadványok terjesztésére - áll az ismertetésben.

Az új hivatalhoz tartozik mostantól a nagy hírportálok fejlesztése és a kormányzati online megjelenés irányítása is. Az irodának felhatalmazása lesz továbbá arra, hogy adott esetben kivizsgálja, ha a weblapok a törvények és jogszabályok ellen vétenek, s eljárhat a jogsértőkkel szemben.

A felügyelet ellenőrzi a távközlési szolgáltatók domain név regisztrációját, az IP-címek kiadását, a weblapok nyilvántartásba vételét és az internet-csatlakozással kapcsolatos eljárás rendjét.

A közleményt ismertető Hszinhua hírügynökség beszámolójából kiderül az is, hogy a kormányirodának helyi irodái is lesznek a közigazgatás alsóbb szintjein.

Az állami internet információs iroda személyzetét az államtanács, vagyis a kormány eddigi információs irodájának munkatársaiból válogatták, és máris kinevezték a vezetőit.

Kulcsszavak: politika Kína

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59