Fókuszban az informatikai vezetők

forrás Prim Online, 2011. február 16. 17:15

Március 2-án a hazai CIO-k lesznek a főszereplői a Computerworld konferenciájának, melynek témája az utóbbi néhány év újra és újra előkerülő kérdése: hogyan támogatja az informatika az egyes üzleti területeket átalakuló világunkban?

A kérdés egyszerű megközelítésben leírható úgy is, hogy ma már elképzelhetetlen informatikai beruházás a projektek rövid távú megtérülésének vizsgálata nélkül, és a befektetések célzott kiválasztása is felértékelődött.

Az Informatikai Vezetők Országos Konferenciáján az előadók három fontos kérdésre keresik a választ. Hogyan támogatja az informatika az egyes üzleti területeket átalakuló világunkban? Miként biztosítható a rugalmas folyamatmenedzsment az informatikai projektekben, és mivel tudja a mobilitás igazán szolgálni az üzletet?

A tervezett előadók között találunk gyakorlati szakembereket, például a legnagyobb hazai vállalatok informatikai vezetőit, valamint a legjelentősebb hazai szállítók képviselőit. A rendezvény egyik keynote előadója Foltányi Tamás, az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója lesz.

Az 500 fő feletti hazai vállalatok mintegy fele használ üzleti folyamatplatformot. Számukra alapvető kérdés, hogy miképpen tegyék hatékonyabbá az alkalmazások összhangját a meglévő folyamatok felhasználásával – adott betekintést az IVOK konferencia programjainak egyikébe a főtámogató SAP Hungary Kft. előadója, Berczik Márton. A platformok témája mellett a tesztelés-támogatás is kiemelt helyen szerepel. Szakértői becslések szerint a tesztelés ugyanis a bevezetési költségek 5-20 százalékát is elérhetik. Ezen költségek lefaragására, a visszatérő feladatok automatizálására is számos megoldással ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az új megoldások prezentációi között találjuk az üzleti mobilitást, azaz miképpen érhetők el a vállalati rendszerek mobil eszközök segítségével. Az üzleti intelligencia iránt fogékony vezetők számos újdonságot hallhatnak majd, erről a külön adattárház, adatpiac panel gondoskodik.

A legjobb gyakorlatok átadásán túl a rendezvény párbeszédet is kínál a résztvevők között a legújabb IT trendekről, megoldásokról.

Helyszín: Marriott Hotel Budapest, 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.

Időpont: 2011. március 2., 9:00-től 17:00 óráig

Bővebben

Kulcsszavak: konferencia CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52