Online Office

primhirek, 2011. február 2. 16:45

Immár 150 országban - köztük mától Magyarországon is - minden felhasználó számára elérhető az Office Web Apps, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumok megosztására, megtekintésére, szerkesztésére szolgál, hasonlóan a Google Docs webes irodai alkalmazásához.  A dokumentumokat a SkyDrive-on, a Microsoft ingyenes, 25 GB kapacitású internetes tárhelyén helyezhetjük el.

Közel 100 nappal az Office Web Apps bejelentése után több mint 20 millió felhasználója van az alkalmazásnak, mellyel szabadon, a számítási felhőben szerkeszthetők az Office-dokumentumok egy támogatott böngésző segítségével, így a táblázatok, bemutatók és jegyzetek szinte bárhonnan elérhetők lehetnek.

Az Office Web Apps tartalmazza a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett funkciókat, kezelőfelülete pedig a széles körben ismert asztali Office programcsomagra épül. Az online program mindenki számára ingyenes, használatának nem feltétele az Office 2010, vagy valamely régebbi Office programcsomag jogtiszta változatának telepítése.

A legújabb Office Web Apps arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel táblázatot vagy PowerPoint prezentációt. Ráadásul, ha az Office Web Apps-en belül frissítjük a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető. Mindemellett a netes bemutatókhoz szabadon használható az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz.

Az új alkalmazás egyik nagy előnye, hogy más internetes szövegszerkesztőkkel ellentétben eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs.

Mostantól az Office dokumentumok közvetlenül a Microsoft ingyenes internetes tárhelyéről, a mindenki számára 25 GB kapacitást nyújtó SkyDrive-ról is megnyithatók, és nemcsak a Hotmail, hanem a Gmail vagy a Yahoo Mail fiókkal rendelkezők is szerkeszthetik ezeket.

Nagy Levente, a Microsoft Office üzletágának vezetője elmondta: „Az Office Web Apps kiválóan kiegészíti a hagyományos, számítógépen futtatott Office programokat. Különösen akkor lehet hasznos, ha a felhasználók dokumentumaikat távolról szeretnék elérni, és olyan idegen gépről szerkeszteni, amelyen nincsenek telepítve a már megszokott irodai programok.”

További információ a www.office.com/webapps honlapon, ill. az alábbi Facebook oldalon található: www.facebook.com/officewebapps

Kulcsszavak: Microsoft Office

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50