Az Infineon félvezetőgyártó növelte profitját

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 17. 11:14

Európa második számú félvezetőgyártója, a német Infineon kedden 390 millió eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, egyben üzleti éve utolsó negyedéről. Az előző negyedévben 126 millió, egy évvel korábban 11 millió euró volt a profitja.

A bevétel 942 millió euró volt, 55 százalékkal több az egy évvel korábbi 609 milliónál.

A kedden megjelent beszámolóban a mostani negyedévre kissé lassuló üzletmenetet jósolt a társaság vezetősége ahhoz képest, milyen "kimagasló" volt a legutóbbi negyedév. Az egész üzleti évre 10 százalékos további bevétel növekedésre számítanak, feltéve, hogy az euró nem lesz drágább 1,40 dollárnál.

Az elmúlt üzleti év adózott eredménye 659 millió euró lett az előző évi 626 milliós veszteség helyett. Már az előző évi hiány is nagy javulás volt a még egy évvel korábbi, 3,747 milliárdos veszteség után, amit a gazdasági világválság okozott. A tavalyi végeredményt azonban már nem terhelte a memóriatermékek részlege, amelyet Qimonda néven 2006-ban kiszerveztek, majd eladtak a New York-i értéktőzsdén. Most augusztusban újabb egységet adtak el, ezúttal az amerikai Intel vette meg a vezeték nélküli megoldások részlegéből a mobilportfóliót.

A most szeptemberrel zárult pénzügyi évben a forgalom 51 százalékkal 3,295 milliárd euróra ugrott 2,184 milliárdról a világgazdaság javulásának, azon belül is elsősorban az ázsiai fellendülésnek köszönhetően. Ez meghaladta a 40 százalékos vállalati előrejelzést, és szintén nagy előrelépés az után, hogy az előző pénzügyi évben 22 százalékkal apadt a cég bevétele.

Kulcsszavak: +mérleg Infineon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55