Itthon is elérhetők a Creative Light kiegészítők

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 31. 08:06

A fotósok örömére Magyarországon is megkezdték a véd központú Creative Light világítás-kiegészítők forgalmazását, filozófiájuk a minőség és megfizethető ár kombinációján alapul.

A Creative Light kizárólagos magyarországi forgalmazója szerint a kiegészítők alkalmasak stúdió és helyszíni munkára is. A kreatív fotósoknak szánt termékpalettáját különböző lámpafejek, softboxok, reflektorok, ernyők, fénysátrak, adapterek és egyéb kiegészítők alkotják.

Folyamatos fényű lámpa
A folyamatos fényű CL lámpafejjel könnyen készíthetünk komplex világítási beállításokat. Egyaránt alkalmazható fotó és videó készítéséhez. Kis mérete és súlya miatt ideális helyszíni munkákhoz is. További előnyei, hogy nincs beépített hűtőrendszere (ennek élőhangú videó forgatásnál veheted előnyét), illetve fénye nem túl intenzív, így kis mélységélességgel is készíthetünk felvételeket.

Fénysátor
A Creative Light fénysátrai összecsukható fotóstúdiók, kistárgy-fotózáshoz tervezve. Két méretben készülnek, az egyenletes megvilágítást pedig fém keretük és áttetsző anyaguk biztosítja. A hatoldalú szerkezetnek köszönhetően bárhova helyezhető fényforrás a sátoron kívül. A fénysátrak négy eltávolítható színes háttéranyaggal kaphatók, ezeket tépőzárral rögzíthetjük, hogy ne mozduljanak el.

Ernyő SOFTBOX
Ez a különleges világítási eszköz ötvözi az ernyők irányított minőségét egy softbox lágyságával és egyenletességével. Az ernyő elejét egy rögzített áttetsző anyag fedi. Tehát amint a fény visszaverődik a színhelyes fehér anyagról, keresztülhalad az áttetsző rétegen, lágyítva a fényt, elrejtve ezzel olyan tökéletlenségeket a tárgy felületéről, mint például a ráncok és bőrhibák.

Softboxok

Az egyedi, nagyteljesítményű ezüst béléssel rendelkező mélyített (Recessed Front) és lapos (Flat Front) elejű softboxok több fényt juttatnak a fényképezendő tárgyra, mint bármely más termék korábban. Az egységesebb megvilágítás érdekében a boxon belül visszaverődik a fény. Ennek köszönhető, hogy amikor a fény eléri a softbox elejét, a box méretétől függetlenül, széltől szélig teljesen egyenletes lesz. A Creative Light softboxai megerősített varrással készülnek, minimálisra csökkentve ezzel a fényveszteséget.

Softgrid
A CL Softgrideket a mélyített elejű CL Softbox (Recessed Front) szériájához tervezték. A tépőzár használatával gyorsan felhelyezhető és eltávolítható a softboxról. Könnyű szerkezete és összehajtogatható formája kényelmesen hordozhatóvá teszi. A Softgrid 50°-kal csökkenti a fény szögét, ezzel további direkt fényt biztosít, ha egy tárgyat vagy hátteret egy bizonyos ponton világítanánk meg.

Speedring

A CL Softboxokat a fényforráshoz CL Speedringgel csatlakoztathatjuk. Jelenleg szinte az összes népszerű elektromos vakumárkához kapható CL Speedring, beleértve a rendszervakukat is! Az összes CL Speedring 360°-os forgatásra képes, softboxtól vagy vakumárkától függetlenül, teljes irányítást biztosítva.

Derítőlapok
A Creative Light reflektorok egyszerű megoldást kínálnak további vakuk vétele helyett. Kapható egyszerű, kiugrós formában összecsukható fémkeretükkel, és szabályozható markolattal, illetve „öt az egyben” változatban is. Mindegyik típust nagyon könnyen tudjuk szállítani, ha helyszíni munkára mennénk.

Ernyők
Három különböző felület közül választva a Creative Light ernyők minden szükségletet kielégítenek. A fehér ernyő egyenletes lágy fényt, az ezüst nagy kontrasztot, az áttetsző direkt, diffúz fényt és a softbox ernyő lágy, irányított fényhatást biztosít. Mindegyik CL ernyő strapabíró és kiváló minőségű.
 

Kulcsszavak: fotó

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50