A kollokációtól a clouding – új típusú IT funkciók az új gazdasági környezethez

IDC Hoszting és Cloud Konferencia 2010

forrás Prim Online, 2010. október 7. 20:10

A nyilvános felhő-alapú szolgáltatások globális piaca az elkövetkező néhány évben várhatóan 29%-os éves átlagos növekedéssel számol, ami mélyreható és hosszú távú változásokat eredményez az informatika használatában, vállalati alkalmazásában. A magán felhő-alapú szolgáltatások esetén még látványosabb évi 35%-os növekedésre lehet számítani. Miközben minden szegmensben növekedés várható, a piac szerkezete kiegyensúlyozottabbá válik az informatikai siló egyes szintjei között. Megnő a szerver- és tárolókapacitás-szolgáltatások, illetve az alkalmazásfejlesztő eszközök PaaS és SaaS modellben történő értékesítésének aránya. Magyarország helyzete ezen a piacon kiemelkedik a régióban, az utóbbi évek a nyilvános hoszting és cloud kapacitásokba történt beruházásoknak köszönhetően. Mi állhat a feltörekvő, új szolgáltatási modellekhez kapcsolódó optimizmus hátterében?

CinemaCity – Aréna Pláza 2010. október 14-én

Az IDC „A kollokációtól a cloudig – új típusú IT funkciók az új gazdasági környezethez” alcímmel, Magyarországon első alakommal szervez teljes egészében a felhő-alapú szolgáltatásoknak és a hoszting szolgáltatásoknak dedikált szakmai konferenciát.
A rendezvény elméleti és gyakorlati szemszögből egyaránt tárgyalja az új feltörekvő IT szolgáltatási modelleket - mit amilyen az infrastruktúra hoszting, a SaaS (szoftver mint szolgáltatás) – és az általuk a vállalatok üzleti reakcióképességében, az informatikai szervezetekben, az IT szolgáltatásokban és a CIO szerepében  végbemenő változásokat.

A rendezvény vezető előadója Scott Manson számos európai nagyvállalat számítástechnikai felhő kialakítását megcélzó projektjeiben vett részt megoldásszállítói oldalról, többek között a France Telecom, Portugal Telecom, Telefonica, Steria és a Telekom Polska esetében.



Scott Manson előadása áttekintést ad arról, hogy milyen típusú vállalatok ruháznak be a felhő-alapú számítástechnikába és miért teszik ezt. Az ügyfélpéldákkal alátámasztott gyakorlati áttekintés célja azon felhő építőelemek bemutatása, melyek nélkülözhetetlenek a cloud computing pénzügyi és IT üzemeltetési területen jelentkező előnyeinek a kiaknázásához. Ezen felül az előadás felvázolja a felhő-alapú technológiák életciklusát, a számítási felhő kialakításához vezető út mérföldköveit, és az informatikai vezetők szerepének változását az új szolgáltatási modellek terjedésének köszönhetően.

Az IDC Magyarország részéről Komáromi Zoltán, ügyvezető előadása arról a harcról szól, hogy milyen mértékben új a számítási felhő koncepciója és milyen mértékben támaszkodik korábbi IT szolgáltatási modellekre (outsourcing, hoszting, XSP, Saas, BPO)? A cloud ígérete szerint az informatika az 5. közművé válhat oly módon, hogy az új IT szolgáltatási modellek lehetővé teszik az informatika valós idejű és költséghatékony alkalmazkodását a felfokozott változékonysággal jellemezhető új gazdasági környezethez. Hol vagyunk és merre tartunk ebben a folyamatban.

A két felvezető előadáson túlmenően a konferencián a következő előadók tartanak prezentációt a hoszting és cloud computing témakörében:

*Úton a felhők felé, Agárdi György, ICT megoldások értékesítési igazgató, KFKI Zrt.
*Bármi lehetséges?, Naményi Péter, ügyvezető igazgató, NK Services (Magyarország) Kft.
* Ahol a merevlemezed ott az otthonod... Bács Ildikó, marketing és értékesítési vezető, Dataneum Zrt.
* Ami a felhő mögött van, Kovács Zoltán, szolgáltatási üzletág vezető, Fujitsu Technology Solutions Kft.
*A Hoszting múltja, jelene, jövője a Magyar Telekomban, Fazakas András, SMB and MID Market értékesítési manager, Magyar Telekom
* Ég és föld között, Kőnig Tibor, főmérnök, Microsoft Hungary
* Almát a körtével - hogyan igazodjunk el az SAP hoszting világában, Görbics Zoltán, ügyvezető igazgató, HostLogic Kft.
* Kiszervezett szolgáltatások - fókuszban a hatékonyság, Tóth Zoltán, üzlettámogatási igazgató, IQSYS Zrt.

    Az IDC egész napos Hoszting és Cloud konferenciáján a következő informatikai megoldásszállító cégek vesznek részt és tartanak előadást: T-systems, IQSYS, KFKI, DATANEUM, FUJITSU, HostLogic, NK Services, Microsoft. A rendezvény szakmai partnerei az IVSZ, az MJVSZ, az MVISZ és a TÖOSZ.

A konferencia moderátori teendőit Kiri Róbert, a Stratis társalapítója, igazgató-tanácsadó látja el, aki több, mint 10 éve foglakozik informatikai stratégiakészítéssel és komplex projektek vezetésével.

A nap végén az értékelő- és kérdőívet kitöltők között értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Az IDC Hoszting és Cloud Konferenciájának részletes programja, az előadások szinopszisai, az előadók szakmai életrajza, és a regisztráció a következő oldalon érhető el:
http://www.idchungary.hu/?showproduct=38603&content_lang=HUN&action=Agenda

A rendezvény az IDC eddigi konferenciái közül első alaklommal a világhálón is elérhető lesz azonos időben élő WEBKÖZVETÍTÉSEN keresztül.

További kérdés esetén kérjük, forduljon Üveges Szabolcshoz.
IDC Magyarország
email: suveges@idc.com
tel.: 06 1 473 2375

Kulcsszavak: konferencia IDC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36