Sony TomTom navigációs AV rendszerek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 19. 08:48

A karcsú Xplod fejegységek minőségi audió és videó szórakoztatást és csúcsminőségű navigációt kínálnak.

A vadonatúj autós, multimédiás AV navigációs rendszer első tagjai az XNV-L77BT és 770BT típusú készülékek. Mindegyik rendszer a Sony AV fejegységéből és a TomTom navigációs moduljából illetve navigációs szolgáltatásából tevődik össze. Az XNV-L77BT (7” széles képernyős) és az XNV-L66BT (6,1” széles képernyős) a TomTom élő szolgáltatásait teljes mértékben kihasználják a HD Traffic, a Local Search with Google és a Safety Alerts szolgáltatások által. A HD Traffic a leghatékonyabb és legfrissebb forgalmi információkat nyújtja, amely a fejegységen jelenik meg. Az esetleges balesetek és az ezáltal várható késések 3 percen belül már láthatók, amihez alternatív útvonal is látható, elkerülendő a kialakuló torlódásokat. A sofőrhöz kellő időben eljutó információ biztonságos, gyorsabb autózást tesz lehetővé. A Safety Alerts intelligens módon jelzi a fix és mobil közlekedésbiztonsági kamerákat (traffipax). További szolgáltatás a Local Search with Google a Google Map segítségével, amely a világ legnagyobb térképadatbázisával rendelkezik.

Az AV navigációs modellek a TomTom legfejlettebb és legfrissebb térképeit tartalmazza. A térképes lefedettség Európa 45 országára terjed ki. A TomTom útvonaltervezése sokkal kifinomultabb, mint az egyszerű sebességhatárok alapján történő számítás. Az egyedi IQ Routes technológia – amely valós statisztikai adatokkal is dolgozik – a leggyorsabb útvonalat képes ajánlani, figyelembe véve a napszakot és napot is, amikor éppen úton van. A számítás során figyelembe veszi a csúcsforgalmi időszakokat, a hétvégéket, sőt, még a rosszul beállított forgalmi lámpákat is. A fedélzeti térképtár naprakész információkkal való frissítése elengedhetetlen. A TomTom MapShare navigációs közössége által a legpontosabb információkhoz juthatunk, hiszen ezen a felületen osztják meg a sofőrök az általuk korrigált, pontosított térképeket – ehhez egy számítógépre és a TomTom HOME szoftverre van pusztán szükség.

Az új autós AV navigációs Xplod sorozat ugyanarra a platformra került, mint a nemrég EISA díjat (pontosan: „EISA Award European In-Car A/V Head Unit 2010-20111”) nyert XAV-70BT autós multimédiás központ. Az új készülékek mindegyike a már díjazott AV innovációk legjavát kapta. A 2 DIN-es WVGA kijelzők magas, 800x480 pixeles felbontással rendelkeznek – ez ebben a szegmensben elterjedt QVGA AV centerek képességének ötszöröse. A Centre Speaker Organiser segítségével a hallgató gazdag, telt hangzásban részesül, mivel 5.1 csatornás térhatású hangzás miatt egy addicionális, virtuális hangsugárzó hallható középről, a fejegység irányából. Az AV center továbbá alkalmazza az „Intelligent Time Alignment” technológiát, amely figyelembe veszi a vezető elhelyezkedését, így a különböző csatornákon megjelenő jeleket úgy időzíti, hogy azok optimális összhangzást nyújtsák a sofőr számára. A kiváló csatlakoztatási lehetőségekkel a digitális zenei lejátszók, mint pl. a Walkman, az iPod, az iPhone vagy USB pendrive készülékeken tárolt állományok is megjeleníthetők. Sőt, az integrált Bluetooth által a mobiltelefonokon tárolt zenei gyűjtemény is meghallgatható, miközben a kihangosított telefonálás lehetősége is rendelkezésre áll.

Az Xplod in-car AV navigációs rendszerek 2010 novemberétől kaphatók.
 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14