Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

forrás Prim Online, 2010. szeptember 16. 14:30

Mától két új szakkönyvet tölthetnek le ingyenesen a C# programozási nyelv, illetve a Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 üzemeltetése iránt érdeklődők. A pdf formátumban elérhető e-bookok közérthető fogalmazásban, szemléletes példákkal illusztrálva dolgozzák fel a témákat.

A http://devPortal.hu és a megújult http://TechNetKlub.hu gondozásában megjelent a C# programozási nyelvet bemutató  Reiter István:  C# Jegyzet és a Forefront Threat Management Gateway 2010 használatát leíró  Gál Tamás: A kapun túl című szakkönyv.
A szakírók lényegre törő stílusban vezetik be az érdeklődőket a témák rejtelmeibe, mindezt úgy, hogy azok az olvasók tökéletesen megértsék az egyes fejezetek lényegét, akiknek csupán alapfokú programozói vagy üzemeltetői ismeretei vannak.
A fejlesztőknek szóló, 285 oldal terjedelmű jegyzet a változók deklarálásától egészen a párhuzamos programozásig szinte minden fontos témakört érint.  A szerző, Reiter István két éve dolgozik e könyv különböző verzióin, végül a Visual Studio 2010 és .NET 4 megjelenésekor döntött úgy, hogy az extra fejezetek (pl.: Windows Presentation Foundation) kihagyásával és a tematika átdolgozásával olyan, mindenki számára használható összeállítást ad közre, ami akár a kezdő fejlesztőt is képes bevezetni az objektumorientált C# programozás gyakorlatába.
Ugyanilyen tömör, ugyanakkor figyelmet megragadó stílus jellemzi A kapun túl című művet is, így az olvasó akár 4-5 nap alatt is megismerheti a Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 üzemeltetésének elméleti tudnivalóit. Gál Tamás, a Forefont Most Valuable Professional minősítéssel rendelkező szerző szerint bátran kijelenthető, hogy ez az anyag nem egy, a Forefront Threat Management Gatewayt részletesen bemutató könyv csupán, azaz nem „csak” egy frissítés, hanem sokkal inkább átfogó jellegű mű, több okból is:
- a számtalan újdonság ellenére jó néhány olyan rész is feldolgozásra került, amely az ISA Server 2006 vagy esetleg az ISA Server 2004 bejelentése óta nem változott, így kihagyhatatlannak bizonyult,
- jelentős mennyiségű olyan témakör is fellelhető az anyagban, amelyről termék-független módon lehet és kell is beszámolni.
„ –A most, illetve az előző félévben megjelent, Soós Tibor által írt Microsoft Powershell 2.0 tankönyvvel együtt immár ötre nőtt a rendszergazdáknak szóló magyar nyelvű szakkönyvek száma, melyeket oldalunkról ingyenesen tölthet le a kedves Olvasó. A fejlesztői könyvek sorát ezzel a programozási nyelv alapjait bemutató szerzeménnyel szeretnénk elindítani, terveink szerint a sort hamarosan más – fejlesztőknek szóló – szakkönyvek is követni fogják, ezek egyikében a Silverlight 4.0 is bemutatkozik majd.”  - mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország Technológiai közönségért felelős munkatársa.
 

A szakkönyvek ingyenesen elérhetők az alábbi oldalakon:
A Kapun Túl - Forefront Threat Management Gateway 2010
C# jegyzet
További könyvek a letöltések szekcióban találhatók: TechNetKlub.hu E-book letöltések itt.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50