Fix Nikkor riporter- és teleobjektívek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 15. 16:55

Az optikák a gyártó szerint teljesen új fejlesztések, fő erényük a fix felépítésből eredő szebb rajzolatban, és nagy fényerejükben rejlik.

Az AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G teljesen új optikai kialakítású, tíz lencsetaggal hét csoportban (köztük egy aszférikus üvegtaggal) és kerekített kilenclamellás írisszel. Az optikai kialakítás magába foglalja a Nano Crystal Coat bevonatot, és minimalizálja a tükröződéseket és a nyíl alakú elmosódást. Az objektív természetes tisztasággal képezi le a pont alakú fényforrásokat és az árnyékokat, így ideális éjszakai felvételekhez és csillagok fényképezéséhez. A gyors rekeszhez fényes kereső tartozik, így felfedezhetőek azok a kreatív lehetőségek, amelyeket a kis mélységélesség nyújt a művészi fotósok és a fotóriporterek számára. Külön SWM (Silent Wave Motor) biztosítja a csöndes ám pontos automatikus élességállítást. Finom áttételes működésű és széles élességállító gyűrűvel van felszerelve, mely segíti a pontos manuális élességállítást egészen a minimális 30 cm-es fókusztávolságig. A kemény magnézium felépítés finom barázdákkal rendelkezik a kényelmesebb balkezes fogás elősegítése érdekében, a gumiszigetelésű bajonettzár pedig távol tartja a port és a nedvességet. 600 grammos tömegével kiváló egyensúlyt alkot az FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, például a D700-as és a D3-as sorozattal. Az objektív tartozéka egy speciálisan tervezett HB-59 napellenző, valamint egy puha tok.

Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II második generációs rázkódáscsökkentő technológiával (VR II) rendelkezik, amely négy lépésközzel hosszabb záridővel megegyező kompenzációt nyújt, ezáltal megkönnyítve éles felvételek készítését kézi fotózás során. A rendszer két módot kínál: Normál mód az általános kézi fotózáshoz, illetve Aktív mód a rázkódások kompenzációjához, amelyeket például mozgó jármű okozhat. Az eddig meglévő M/A és M módok mellett már A/M mód is rendelkezésre áll. Az új élességállítási mód akkor is lehetővé teszi az automatikus élességállítás prioritását, ha a fotós fényképezés közben állítja az élességállító gyűrűt. Az objektív felépítése: 13 lencsetag kilenc csoportban, három ED- és egy Super ED-üvegelem, valamint a Nikon Nano Crystal Coat bevonata. Az objektív jellemzője a kellemes háttérelmosódás, valamint a téma és a háttér elkülönülése, melyek a nagy f/2 rekesz és a kerekített, kilenclamellás írisz kombinációjának köszönhetők. A nyugalom érdekében a Nikon exkluzív, levehető meniszkusz üvege védi a nagy első üvegelemet az esetleges karcolásoktól. Az objektív az összes jelenleg kapható Nikon telekonverterrel kompatibilis. Az AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II modell tartozéka egy HK-31 napellenző, egy állványrögzítő, egy bedobós szűrőtartó, valamint egy minőségi, válltáska stílusban kialakított CL-L1 ballisztikus nejlon tok.
 

Kulcsszavak: objektív Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14