Tüzet okozhatnak az első generációs iPod Nano készülékek

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 30. 16:10

Az első generációs iPod Nano zenelejátszókkal kapcsolatos intézkedések közzétételére szólították az Apple-t Japánban, miután a szigetországban számtalan esetben jelentették ezen mp3-lejátszók veszélyes mértékű túlmelegedését.

A 2005-ben megjelent iPod Nano legkevesebb 27 esetben okozott balesetet, beleértve 6 tűzesetet is, amikor a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk - közölte az ipari, kereskedelmi és gazdasági minisztérium.

A japán hatóságok már többször kérték az amerikai informatikai vállalat helyi részlegét, hogy tegyen lépéseket lejátszóinak biztonságára vonatkozóan, például figyelmeztetéssel, vagy a hibás készülékek visszahívásával akadályozza meg a további baleseteket. Ezeknek a kéréseknek azonban a gyártó eddig még nem tett eleget.

Az Apple Japánban mintegy 1,6 millió darabot értékesített a Nano első szériájából. A minisztérium a szerdán kiadott utasításával egyebek mellett azt akarja elérni, hogy az informatikai vállalat ne csak a japán, hanem a tengerentúlon értékesített hibás készülékeiről is tegyen jelentést.

Egy amerikai bíróságon közben három felhasználó azért perelte be az Apple-t, mert az iPad táblagépek "gyakorlatilag használhatatlanná válnak", ha közvetlen napfény éri azokat. A panaszosok az informatikai céget a megtévesztéstől kezdve a félrevezetésig szinte mindennel megvádolták, mert napfényes időben a készülék egyáltalán nem alkalmas arra, amire a hirdetésekben állították. "Az iPaddel olvasni olyan, mintha csak egy könyvet tartana az ember a kezében" állítás a felperesek szerint nem állja meg a helyét, mert a hagyományos könyvek nem csukódnak be, ha az olvasó napfényes időben próbálja olvasni őket.

Számítástechnikai szakértők elmondták, hogy nem újdonság az iPadek túlmelegedése. Az eszköz árpilisi megjelenése után már sokan panaszkodtak a napfényes időben magától kikapcsoló táblagépekre. Az eddig eladott több mint 3 millió készülék használati útmutatójában viszont egyértelműen olvasható, hogy a gyártók csak 35 Celsius-fokos hőmérsékletig garantálják a hibátlan működést.

Kulcsszavak: iPod Apple

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, egy modern dizájnnal és fejlett fitnesz- és egészségfigyelő funkciókkal büszkélkedő kiegészítőt. Az 1,57”-os AMOLED kijelző akár 60 Hz-es frissítési frekvenciát kínál. 96 edzési lehetőséggel a HONOR Band 9 felülmúlja elődeit, míg a trendi Always-on Display kialakítással és a lenyűgöző, akár 14 napos akkumulátor-üzemidővel kivételes fitness-társként szolgál, amely a felhasználókat egy egészségesebb és aktívabb életmód felé vezeti.

2024. május 28. 11:39

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52