Érkezik az Oracle Business Intelligence 11g

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 7. 17:14

Az Oracle ma bejelentette a Business Intelligence 11g-t, az új rendszer egyesíti a relációs és az OLAP-elemzést, illetve új képességekkel rendelkezik a vállalati kimutatások készítése, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszer (balanced scorecard), az adatvizualizáció, valamint a csoportmunka területén is.

Az új verzió jellemzői:

  • Az iparágban egyedülálló módon egységes környezetet kínál a relációs, az OLAP és az XML adatforrásokban található adatok elérésére és elemzésére;
  • az új, integrált mutatószámrendszer-alkalmazásnak, illetve a vállalati kimutatások készítése, az adatvizualizáció, valamint a csoportmunka területén megvalósított újításoknak köszönhetően megkönnyíti a végfelhasználó munkáját; valamint
  • az Oracle Enterprise Manager 11g rendszerrel és az Oracle Fusion Middleware egyéb összetevőivel megvalósított mélyebb integrációval nagyobb hatékonyság, jobb méretezhetőség és fokozott biztonság biztosítható.


A legátfogóbb és legszorosabb integrációt megvalósító üzleti intelligencia alaprendszer minden eddiginél gazdagabb adatvizualizációs lehetőségekkel

  • A közös vállalati információs modell lehetőségeinek kibővítésével az Oracle Business Intelligence 11g az első olyan megoldás, amely a relációs OLAP (R-OLAP), a multidimenziós OLAP (M-OLAP), valamint a vállalati kimutatások készítésének egyesítésével egységes technológiai alaprendszert kínál.
  • A fejlettebb OLAP elemzési képességek egyetlen közös felületről teszik lehetővé a felhasználók számára az Oracle Essbase-ben és a népszerű relációs adatforrásokban tárolt hierarchikus adatok elérését és böngészését.
  • Az új, integrált vékonyklienses kimutatásszerkesztő segítségével az üzleti felhasználók interaktív, webes alapú jelentéseket, illetve csúcsminőségű, pixelpontos hatékonysági kimutatásokat is közzétehetnek.
  • Az új Oracle Scorecard and Strategy Management mutatószám- és stratégiakezelési alkalmazás az Oracle Business Intelligence 11g integrált összetevője, amellyel nyomon követhetők a szervezeti stratégiának és a célkitűzéseknek megfelelő mérőszámok és fő teljesítménymutatók (KPI-ok).
  • A fejlett, feladatorientált kezelőfelület számos új, interaktív diagramkészítési és paraméterezési, szűrési (promptok) lehetőséget kínál, így például a közvetlenül a térképi adatokhoz kapcsolódó megjelenítésit. Mindennek eredményeként a végfelhasználó részletesebb információkat kap és intuitívabb felhasználói élményben részesül.
  • Az Action Framework , a webes felületről a tevékenységek indítását és menedzselését lehetővé tevő keretrendszer olyan egyedi, innovatív funkció, amellyel a betekintés és az arra reagáló intézkedés közelebb hozható egymáshoz: segítségével a felhasználó közvetlenül a munkafelületről indíthatja el atevékenységeket, akciókat, például valamely üzleti folyamatot, illetve webes szolgáltatást.
  • A rendszer tájékoztatja a végfelhasználókat események megtörténtéről; a végfelhasználók információikat valós időben megoszthatják és megvitathatják, a megjegyzéseket és megvitatotttémákat pedig  a beépített értesítési és riasztási funkcióknak, valamint az Oracle WebCenter Suite 11g rendszerrel való integrációnak köszönhetően kezelhetik.
  • Az Oracle Secure Enterprise Search keresőrendszer új integrációja a kezdő felhasználók számára is gyorssá és könnyűvé teszi a szükséges kimutatások, illetve a kimutatásokon belül a nézetek, mérőszámok megkeresését; mindezt az Oracle Business Intelligence 11g rendszeren belül definiált hozzáférési és biztonsági paraméterekkel összhangban.
  • Az Oracle Hyperion Financial Management adatforrás támogatása, illetve az Oracle Essbase támogatásának kibővítése tovább javítja az Oracle teljesítménymenedzsment (EPM) rendszerének integrációját.
  • Az Oracle EPM rendszeréhez, valamint az Oracle BI Applications rendszerhez, azaz az Oracle és nem-Oracle alkalmazásokhoz (pl. a SAP-hoz) kidolgozott teljes körű, előre kiépített elemzési megoldásokhoz az Oracle Business Intelligence 11g képezi a műszaki alapokat.


Egyszerűsített rendszerkezelés, hatékonyabb teljesítmény és jobb méretezhetőség

  • Az Oracle Enterprise Manager 11g rendszerrel történő, kiterjedt integrációnak köszönhetően az Oracle Business Intelligence 11g az egyetlen olyan „üzleti intelligencia” (BI) rendszer, amely az adminisztrátorok számára ugyanabból a környezetből teszi lehetővé a BI teljesítménykezelését és felügyeletét, amelyből a teljes informatikai rendszerük kezelése is történik.
  • Az Oracle Business Intelligence 11g integrált rendszerkezelési szolgáltatásai az adminisztrátorok számára megkönnyítik a javítócsomagok gyors beállítását, ellenőrzését, rendszerbe állítását, felügyeletét és telepítését. Így folyamatos rendelkezésre állás érhető el, kiváló biztonság, méretezhetőség és lekérdezési teljesítmény mellett.
  • A kibővített közös vállalati információs modell nagy teljesítményű, egységes felületű lekérdezési lehetőséget biztosít több száz relációs, OLAP és XML formátumú adatforrásból szimultán módon.
  • A korábbi verziókat futtató Oracle Business Intelligence ügyfelek gyorsan és egyszerűen frissíthetnek az új verzióra. A verzióváltásnak nincs hatása a meglevő kimutatásokra és a metaadatok migrációjára.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36