Sixt innováció – kölcsönzői piacon az elektromos kisautó

Mészáros Péter, 2010. május 13. 10:44

2010. május 3-tól egy éven keresztül a német Sixt AG - Németország és Ausztria piacvezető autókölcsönző vállalata - valamint az RWE helyi energiaszolgáltató piacra dobja kölcsönözhető elektromos energiával működő kisautóit.  

Egy tavalyi kampány során már együttműködő két vállalkozás, felmérve a piaci igényeket a nagy érdeklődésre való tekintettel Karabag 500 E és Micro-Vett Fiorino E típusú elektromos gépkocsikat helyez forgalomba.
A június 30-ig eleinte csak Essenben, később Németország további 4 nagyvárosában is igénybe vehető szolgáltatás célja, hogy felmérje a keresletet, tesztelje az újítás életképességét és alkalmasságát, valamint eleget tegyen a környezettudatos közlekedés megvalósításának.

Carolin Reichert, a RWE területi vezetője elmondta, - az elektromos autók megoldást kínálhatnak környezeti problémáinkra. A tesztelés során érkező pozitív visszajelzések meggyőzőek voltak számunkra, így lehetőséget teremtettünk az autók mindennapi életben történő kipróbálására, mely a Sixt-tel együtt vált megvalósíthatóvá.
Az 59-79 euró/nap díjért bérelhető kisautók mellé a Sixt munkatársai használati útmutatóval is szolgálnak a „tankolás” csínját-bínját illetően, a Sat Navs műszer segítségével pedig az RWE töltőállomásait találhatják meg könnyedén a vállalkozó kedvű ügyfelek.

A 4 cent/km elektromos költséggel üzemelő járművek a közlekedés újfajta lehetőségét kínálják ügyfeleinknek- nyilatkozta Nico Gabriel a Sixt AG projectvezetője. „ Az üzemanyag árak növekedése maga után vonja az elektromos autók fejlődése iránti érdeklődést. A piacon történő megjelenésükkel tesztelhetjük az újítás életképességét, ugyanakkor kínálatunk palettáját növelve ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk a tapasztalatszerzésre.”

A Sixt Magyarország lépést tartva az új környezettudatos trendekkel, már 2009. második felében - miután a dán Sixt-nél beállításra került a Citroen C1 ev’ie elektromos kisautó - hazai közvélemény-kutatásba kezdett - tájékoztatott Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója.
A szavazáson a www.sixt.hu oldalra látogatók voksolhatnak a Citroen C1 ev’ie hazai flottába kerüléséről. Dévai Gábor tájékoztatása alapján a szavazók 69,72%-a fogadná szívesen egy elektromos kisautó jelenlétét a flottában környezetre gyakorolt jótékony hatása, illetve az újdonság ereje miatt. Az eddigi eredmények alapján mindössze csak 15,4%-nak van technikai fenntartása az ötlettel kapcsolatban. A megkérdezettek szintén 15,4%-a nem tudott véleményt alkotni a kérdéssel kapcsolatban. A szavazás még jelenleg is folyik.

Kapcsolódó webcímek:
www.sixt.hu
 

Kulcsszavak: Sixt autószolg

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55