Ahol már létezik a vonzó középosztály...

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 18:45

A középosztálybeli, 14 colos kijelzővel készülő notebookban sok szükséges dolog helyet kapott, ami a sokcélú, mindennapos használathoz kell, és arra is ügyeltek, hogy gépelés közben a kezünk is jól érezze magát.

Az ASUS 14 colos kijelzővel készített K40IE-VX043D notebookja modern, energiatakarékos LED technológiájú panelen HD minőségű, színhű és éles képet nyújt az NVIDIA GeForce GT 310M grafikus kártya, amely 512 MB DDR2-es VRAM memóriával gazdálkodhat. Az integrált grafikus kártya a szövegszerkesztés vagy e-mailezés közben az akkumulátorok élettartamára is gondot fordít. Ha otthon adjuk át magunkat a filmes szórakozásnak, akkor a HDMI csatlakozón át LCD TV-n vagy egy nagy monitoron is élvezhetjük a 16:9-es HD látványt, legyen az egy izgalmas film vagy egy 3D-s játék. Azonban az igazi élvezethez, a látvány mellé, jó hang is kell. A kis gép Altec Lansing hangszóróin pedig SRS Premium minőségű hangot kapunk.
 
A netes csevegéshez 0,3 Mpixeles kamera és beépített mikrofon áll rendelkezésünkre. Hálózati kapcsolatot a Gigabites hálózati kártyával vagy a 802.11b/g/n WiFi-vel építhetünk fel. A leggyorsabb hálózati technológiák mellett a Bluetooth lehetőséget biztosít a hordozható eszközökkel, például mobiltelefonokkal való kommunikációra is. Az erőt mindehhez az Intel erős, kétmagos mobil processzora, egy 2,2 GHz-en ketyegő T4400-as nyújtja. A sok-sok alkalmazás és a rengeteg multimédiás fájl kényelmesen elfér a fél terás merevlemezen. A párhuzamosan futtatott alkalmazások és a sok megnyitott ablak ellenére sem lassulunk le a 4 GB-nyi 1066 MHz-es DDR3-as memóriának hála. De akinek ez sem elég, az egy pillanat alatt upgradelhet 8 GB-ra is.Az ASUS K40IE-VX043D-n nincs operációs rendszer, de a meghajtó programjai kompatibilisek a Microsoft Windows Vista-val és a Microsoft Windows 7-tel is.

És végül jöjjön a beígért kézbarát billentyűzet. Az ASUS K40IE klaviatúráját ergonómiai szempontok alapján tervezték meg és alakították ki. A csokoládé színű laptop nyomógombjainak lekerített formája hozzásimul az ujjainkhoz. A gépelés során a kényelmes és gyors számbevitelt egy teljes funkciójú numerikus rész segíti. Az innováció a billentyűk formájának megálmodásával nem ért véget. Az IceCool Palm Rest nevet kapó ASUS megoldás célja, hogy a laptop alkatrészei által termelt hő ne a gépelésben egyébként is igénybevett kezeket érje. A nagyobb komfortérzet elérése érdekében a mérnökök a legtöbb meleget produkáló alkatrészeket az ujjainktól távol helyezték el, így órákon át kényelemben dolgozhatunk.

Kulcsszavak: Asus notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50