Bankkártya-elfogadást ösztönző, hazai MasterCard kampány

Kovács Attila, 2010. február 25. 12:49

Február 24-én Budapesten,a Műcsarnokban tartott sajtótájékoztatót Gauder Milán, a MasterCard Europe Magyarországért, Szlovéniáért és Horvátországért felelős üzleti igazgatója. Az esemény apropója az volt, hogy sikeresen lezárult a MasterCard másfél éve indított, országos kártyaelfogadást ösztönző kampánya, melynek köszönhetően jelentősen növekedett a bankkártyát elfogadó üzletek száma Magyarországon, és a kártyaelfogadó bankok 3.900 új üzletben tették lehetővé a kártyaelfogadást a MasterCard programjának köszönhetően.

Gauder szerint a ÍmasterCard büszke az eredményre, hiszen a kitűzött célt nagy részben olyan kisméretű, nem budapesti üzletekben sikerült elérnünk, ahol mérsékeltebb a forgalom, és eddig nem volt adott a kártyahasználat lehetősége. Ráadásul a kampány oroszlánrésze a világgazdasági válság mélypontjára esett, ami ugyancsak nehezítette a kereskedők meggyőzését.

A kampány indításakor mintegy 30 ezer üzletben lehetett kártyával fizetni Magyarországon, ma viszont a Magyar Nemzeti Bank 2009. június 30-i adatai szerint 39 ezer elfogadóhely működik, vagyis a teljes növekedés mintegy 30%-os volt nem egészen egy év alatt. A kártyaelfogadói hálózat tehát képes volt – a korábbi évekhez hasonlóan – 10-20% közötti „önálló” növekedést elérni, mely a MasterCard kampányának köszönhetően további 10-15%-kal erősödött. 

Jelenleg is tart a 2008-ban elkezdődött program nyomon követése. Azok a kereskedők, akik a program során csatlakoztak az elfogadók táborába, további támogatásban részesülnek. Amennyiben a boltban a bizonyítani tudják a MasterCard és/vagy Maestro kártyákkal történt fizetést, a MasterCard az üzletet további eladáshelyi kommunikációs anyagokkal és ajándékkal segíti, szükség esetén pedig hasznos tanácsokkal támogatja az elfogadás menetét. Gauder Milán kiemelte: a kártyás műveletek terjedése nem csak a gyors, biztonságos és kényelmes fizetést teszi lehetővé az ország minél több pontján, de olyan közérdekű célokat is hatékonyan szolgál, mint a szürkegazdaság fehérítése, a készpénzállomány csökkentése, illetve a már világszerte több helyen jól  működő érintésnélküli plasztiklapok, vagy a szociális kártyák használata. a tákékoztatón hallott néhány további információ.
- 25 hazai városban 65200 olyan bolt címét és adatait gyűjtötték össze, ahol eddig nem volt kártyaelfogadás,
- a program eredményeként a bankok országosan 3878 új szerződést kötöttek (ebből majdnem 1000 új bolt budapesti), leginkább kisebb üzletekkel, kereskedelmi egységekkel
- a 10 millió forint alatti éves árbevételt realizáló új boltok az összes bekötések 39 százalékát teszik kis; a 10-20 millió forint közötti árbevételt realizáló új bankkártyát elfogadó boltok százalékos aránya 27 százalék;
- az új bekötött boltok 56 százalékánál a vevők hívták fela boltosok figyelmét a bekötés fontosságára, előnyeire;
- az újjonnan bekötött üzletek 79 százaléka pozitív tapasztalatokról számolt be;
- a Mastercard a jövőben bekötési ajánlatát a most figyelembe vett 25 városon túli városokra, településekre is kiterjeszti.

További információ:
www.mastercardworldwide.com
 
 

Kulcsszavak: MasterCard bankkártya

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38