Gesztusvezérelt szoftver, avagy Magyarország, mint innovációs nagyhatalom

Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow - először Magyarországon

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:31

Idén először került megrendezésre a hazai infokommunikációs fejlesztéseket felvonultató „Mobilitás és Multimédia Innovációs TechShow”. A Jövő Házában megrendezett kiállításon és konferencián a résztvevők kipróbálhattak gesztusvezérelt szoftvert, 3-dimenziós képernyőt és virtuális valóság alkalmazást. A Mobilitás és Multimédia Klaszter által rendezett eseményen bemutatták a hosszú távú mobiltechnológiai és újmédia országstratégia ajánlást is.

Mobil és újmédia országstratégia 2020-ig

Az első Innovációs Techshow alkalmából a Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform bemutatta a magyarországi mobil- és új média iparág 2020-ig terjedő stratégiai kutatási tervét, mely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával készült. A szakmai tanulmány kapcsán tartott sajtótájékoztatón Pukler Gábor, a Magyar Telekom Innovációs és üzletfejlesztési igazgatója, egyben az MMPlatform és MMKlaszter elnöke elmondta, hogy az infokommunikációs technológiák fejlődése, a komplex intelligenciájú megoldások térnyerése, az eszközökhöz és szolgáltatásokhoz való egyre sokrétűbb hozzáférhetőség, valamint az elektronikus eszközeink többrétegű hálózatosodása fontos háttértámogatói lesznek a társadalmi, környezeti és gazdasági kihívások kezelésének, megoldásának. Magyarország akkor fog e folyamatban aktív szerepet betölteni, ha tudatosan és intézményesített keretek között kezdi el a komparatív előnyeire alapozott stratégiai kutatás-fejlesztési és innovációs programját, amelynek részleteit az Innovációs TechShow-n ismertette Pukler. Szerinte a kiállítás is bizonyítja, hogy Magyarországon él és virul az innováció: „Megfelelő infrastruktúra, befektetői környezet és innováció menedzsment mellett a hazai infokommunikációs fejlesztések 10 éven belül meghatározó szereplői lehetnek a globális mobil és újmédia piacnak. Célunk, hogy Magyarország innovációs nagyhatalom legyen 2020-ra” – mondta az igazgató.

„Fel kell ismernünk a paradigmaváltást: felértékelődött a vizualitás és a valósidejűség, a mai fiatalok már mindent képernyő előtt, online üzemmódban csinálnak.” – mondta Dr. Magyar Gábor, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Médiainformatikai Szakosztályának elnöke, hangsúlyozva, hogy ha az új médiára kellően nagy hangsúlyt fektetünk, akkor ez a magyar kreativitással ötvözve húzóágazattá válhat Magyarországon.

Dialógusban a kockázati tőkések, kormányzati tisztviselők és innovációs menedzserek


A kiállítás mellett rendezett szakmai konferencián innovációs szakemberek, kormányzati tisztviselők és kockázati tőkebefektetők vitatták meg a hazai kutatás-fejlesztés és innováció lehetőségeit és hosszú távú céljait. A Stratégia-Jövő, avagy a tudatos jövőépítés című blokkban az üzleti és kutatói oldal, valamint a kormányzati oldal képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat és vízióikat, a Tőke szekcióban a tőkét keresők és kínálók ültek le egy asztalhoz, míg a New Media – jelen és jövő blokkban a „jövőbe látók” és a „megvalósítók” dialógusa zajlott.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36