VMware View-t javító termékeket és szolgáltatásokat kínál az EMC

Kovács Attila, 2009. november 30. 16:08

Az EMC november 30-án egy sor olyan új termék, megoldás és szolgáltatás megjelenését jelentette be, amelyeket a VMware View 4 asztali virtualizációs megoldások értékének növeléséhez készítettek.

Az ajánlatok új technológiai lehetőségeket nyitnak meg a szervezetek számára, hogy miképpen alkalmazhatóak az EMC felügyeleti és biztonsági szolgáltatásai a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az ajánlatokhoz tanácsadási szolgáltatások és végrehajtást segítő iránymutatás is társul.

EMC tárolási infrastruktúra a VMware View támogatásához Az EMC egyesített tárolási megoldásainak és a VMware View Composer termékeinek együttes használatával a hagyományos asztali rendszerekével versenyképes áron telepíthetők hosztolt virtuális asztali rendszerek, aminek egyenes következményeként csökkenthetők a tárolási költségek, javítható az adatok rendelkezésre állása és rugalmasabb – ezáltal üzleti szempontból értékesebb – rendszer építhető ki. A hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés további EMC termékfunkciókkal – például adatduplikáció-mentesítés vagy Enterprise Flash Disk meghajtók – is fokozható. A VMware View terméket az EMC iparágvezető egyesített tárolórendszerein telepítve magas szintű rendelkezésre állást és kiváló katasztrófa-helyreállási szolgáltatásokat nyújtó, teljes mértékben optimalizált infrastruktúrát kapunk. A PC over IP technológia kihasználásával megbízható, teherbíró asztali környezet biztosítható a végfelhasználók számára.

Az asztali virtuálizáció fantasztikus lehetőségeket kínál az ellenőrzés, felügyelet és biztonság javítására a hagyományos asztali és noteszgépes környezetekkel szemben. Az EMC és a VMware együtt dolgozik azért, hogy ezeknek a hatékonyság- és felügyeletjavító, gyorsaságot és biztonságot nyújtó szolgáltatásoknak a teljes választékát elérhetővé tegyük ügyfeleink számára” mondta Chad Sakac, az EMC VMware Technology Alliance részlegének alelnöke. Ennek az együttműködésnek a legjobb példái (például a mai bejelentés) segíthetik a vásárlókat a sima és minimális kockázatú átállásban a virtuális asztali környezetekre, vagy a már meglévő rendszer kiterjesztését.

Új megoldások az EMC RSA biztonsági részlegétől A notesz- vagy asztali gépekhez hasonló végpontok biztonsága – a véletlen adatvesztések, lopások vagy az érzékeny információk és alkalmazások jogosulatlan elérése – az egyik legnagyobb mai informatikai probléma. Az EMC-megoldások másik sarokköve az e veszélyekkel szembeni harcban az RSA és EMC Ionix technológiák integrált eszköztárát felvonultató RSA Soluzion for VMWare View termék, amely a VMware View-val együtt használva javítja a virtualizált asztali rendszerek felügyeletét és biztonságát. A megoldás részeként az RSA bejelentette az RSA SecurBook for VMware View megjelenését: ez részletes iránymutatást nyújt arról, hogyan telepíthetők és adminisztrálhatók a legfontosabb biztonsági eszközök a hosztolt virtuális asztali környezetekben. Az RSA SecurBook megoldás részletesen tartalmazza, hogyan integrálható az RSA Data Loss Prevention (DLP) Endpoint, az RSA enVision technológia, az RSA SecurID hitelesítés és az EMC Ionix Server Configuration Manager a VMware View környezetekben.

Az RSA-megoldás részeként kínált technológiai szolgáltatások. Az adatok bizalmasságának biztosítása: A VMware View megoldás részeként az RSA most megoldást kínál az érzékeny adatok kiszivárgásának veszélyére az RSA DLP termékcsomag integrációjával. Az adminisztrátorok számára különösen az RSA DLP Endpoint lesz hasznos, ahol adatészlelési irányelveket állíthatnak be az érzékeny információk megkereséséhez, illetve amelyben egyetlen központosított helyről kikényszeríthetik a felügyeletet a vállalat összes munkaállomásán.

A biztonsági események figyelése és a megfelelés demonstrálása: Az RSA enVision biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM-) platformja mostantól lehetőséget ad a felhasználók és rendszergazdák tevékenységének figyelemmel kísérésére a VMware View-n belül. Az RSA enVision platform emellett alkalmas a VMware vSphere  környezet figyelésére és jelentéskészítésre is alkalmas, így a szervezetek a pontosabb és naprakész biztonsági értesülések alapján jobb biztonsági döntéseket hozhatnak.

Megbízható személyazonosságok létrehozása: Az RSA SecurID kéttényezős hitelesítése még egy biztonsági szintet ad annak biztosításához, hogy csak a megfelelő felhasználók érhessék el az adott virtuális munkamenetet és a virtuális asztali környezetben található legérzékenyebb tartalmakat. Az RSA SecurID kifejezetten úgy készült, hogy integráltan működjön a VMware View eszközzel és erős hitelesítést tegyen kikényszeríthetővé a VMware View portál és a VMware ESX Service Console használatával, az adminisztrációs hozzáférések védelméhez.

Az EMC Ionix Server Configuration Manager (SCM) emellett dokumentálva van az RSA SecurBook megoldásban, ezzel is támogatva a változások és konfigurációk kezelését a VMware View környezeten belül. Az EMC Ionix SCM eszközeivel a szervezetek automatizálhatják az irányelveket sértő konfigurációs változások azonosításának folyamatát a biztonsági kockázatok csökkentésére. A szoftver figyeli a virtuális asztali rendszereket, automatikus riasztásokat küld és orvosolja a konfigurációs problémákat, ha a megfelelés vagy a szolgáltatásszintek biztosításához a rendszerek finomhangolására van szükség. Az EMC Ionix SCM a felderítési, irányelvkezelési, változáskezelési/hibaorvoslási és jelentéskészítési lehetőségek kombinálásával javítja a műveleti hatékonyságot, csökkenti a költségeket és gondoskodik arról, hogy a konfigurációk biztonságosak, megfelelőek és naprakészek legyenek a fizikai és a virtuális asztali- és szervergépeken egyaránt.

Elérhetőség A VMware View 4 és az EMC Virtual Desktop Infrastructure konzultációs szolgáltatások a tervek szerint 2009 novemberétől elérhetők az egész világon. Az EMC VMware View-hoz tartozó tárolási infrastruktúra és biztonsági megoldások – beleértve az RSA SecurBook for VMware View eszközt – globális elérhetősége 2009 decemberében várható.

Kulcsszavak: VMware virtualizáció EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09