Golyóstollba épített szkenner

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 9. 17:13

Egy kanadai cég gondolt a gyakorta útra kelő üzletemberekre is, és azok számára kínál hordozható, golyóstollba épített szkennereket.

Egy sebtében megejtett tárgyaláson sokszor jól jöhet egy mobil lapolvasó, az ilyen helyzetekben vehetik hasznát az üzleti felhasználók a Planon DocuPen X névre keresztelt termékének. A gyártó felszerelte az eszközt 64 MByte Flash memóriával, Bluetooth-porttal és egy OLED-kijelzővel. A készülék energiaellátásáról egy apró, de nagyteljesítményű lítium polimer akkumulátor gondoskodik. A DocuPen X 600 dpi felbontásban rögzíti a beszkennelt anyagokat, ami ugyan messze alulmarad a professzionális lapolvasók által biztosított minőségtől, de elegendő a szöveges dokumentumok digitalizálásához.
A Planon mobil szkenner nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, ugyanis 250 eurót, azaz közel 70.000 Ft-t kell azért fizetniük a vásárlóknak.


 

Kulcsszavak: szkenner tudomány

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey termékcsaládjának legújabb kijelzői

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

2024. június 10. 16:38

Egy kompakt UPS a legváratlanabb helyzetekben is segít

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37