Adatközpont optimalizáló szolgáltatásokat vezet be a HP

Kovács Attila, 2009. július 1. 09:32

A HP június 30-án bejelemtette az európai régióra szabott új adatközpont optimalizáló szolgáltatásait, hibatűrő létesítményekhez kidolgozott szolgáltatási konstrukciója (HP Critical Facilities Services) keretében.

A HP Critical Facilities Services (CFS) adatközpont optimalizáló szolgáltatásai nagyobb beruházás nélkül teszik lehetővé a vállalatok számára a hatékonyság fokozását és a költségek csökkentését. A HP Critical Facilities Services (CFS) üzletága világszerte több, mint 3 000 000 m2 emeltpadlós adatközpontot tervezett, így szakértőik átlátják a nagy megbízhatóságú, hibatűrő létesítmények tervezésében és üzemeltetésében rejlő buktatókat. Létesítményeik akár TIER 4-es szintű besorolással is rendelkeznek (az Uptime Institute rendszerében), így képesek kiszolgálni egy 7x24 órában üzemelő üzleti kritikus IT infrastruktúrát.

A most bejelentett szolgáltatások garantálják a működés folyamatosságát és a létesítmény energiahatékonyságának fenntartását. Segítségükkel az ügyfelek csökkenthetik működési költségeiket és gyorsabban reagálhatnak az üzleti szükségletek változásaira. A szolgáltatások felhasználhatók az adatközpont-megoldások teljes körű megtervezéséhez, meglévő létesítmények átalakításához vagy új, egyedi adatközpontok kialakításához.

A HP szakértői az ügyféllel szorosan együttműködve összehangolják a technológiai- és létesítményterveket a vállalat IT stratégiájával. A szolgáltatások az adatközpontokon felül az irodai környezetben is támogatják a működés optimalizálását, és ezen keresztül a vállalat üzleti eredményeinek javítását.

Deliága Ákos, a HP Magyarország Üzleti Kritikus Szolgáltatásokért felelős üzletágának vezetőjeszerint a most bejelentett szolgáltatások segítségével havonta akár több millió forintos megtakarítás érhető el a hűtési és áramellátási költségek csökkentésén keresztül. A költséghatékony optimalizáló szolgáltatások azonosítják a kapacitás növelésének, a működési költségek csökkentésének és a rendelkezésre állás javításának azonnali lehetőségeit:

·Energiahatékonysági elemzés (HP Energy Efficiency Analysis): A felmérés összeveti az ügyfél adatközpontjának energiafogyasztását és infrastrukturális hatékonyságát a bevált iparági gyakorlattal. Meghatározza a lehetséges optimalizálási és költségcsökkentési területeket, részletes tervet biztosít az energiahatékonyság javításához, a beruházások megtérülésének eléréséhez és a létesítmény megbízható üzemeltetéséhez.
·Alapszintű kapacitásfelmérés (HP Basic Capacity Survey): A szolgáltatás során a HP szakértője kvantitatív jellegű kapacitási és rendelkezésre állási információkat nyújt a gépteremről az infrastruktúra-erőforrások pontosabb priorizálásához és kiosztásához.
·Infrastruktúra állapotának és kapacitásának elemzése (HP Infrastructure Condition and Capacity Analysis): A kritikus technológiák rendszerről rendszerre történő értékelésével javítja az adatközpont megbízhatóságát. Összehasonlítja a létesítmény energiaellátási és hűtési kapacitását az aktuális hűtési- és energiaterheléssel, kvantitatív információkat nyújtva ezzel az ügyfeleknek a kapacitástervezéshez vagy a jövőbeni bővítéshez.
·Átfogó energiahatékonysági elemzés (HP Comprehensive Energy Efficiency Assessment): Az átfogó felmérés eredményeire támaszkodva optimalizálható az adatközpont hűtése, csökkenthetők a működési költségek, növelhető a kapacitás és fokozható a megbízhatóság. Az értékelés a hideg és a meleg levegő számítógépes áramlásdinamikai (Computational Fluid Dynamics) modellezése alapján javaslatot tesz a hűtés hatásfokának javítására.

 A HP adatközpont optimalizáló szolgáltatásai előre rögzített árú szolgáltatáscsomag formájában rendelhetők.

Kulcsszavak: HP adatközpont

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59