Elektronikus jegyeladási rendszer a Jászkun Volánnál

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 14:01

A menetjegyek és bérletek eladásához korszerű elektronikus rendszert alakítanak ki a szolnoki székhelyű Jászkun Volánnál; az utastájékoztatás minőségét is javító tendert közbeszerzési eljárás keretében az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. nyerte el.

A fejlesztések során minőségi változásra lehet számítani majd az utasok kiszolgálásában és tájékoztatásban elsősorban Karcag, Kisújszállás és Tiszafüred vonzáskörzetében, ahol kezdetként 36 helyközi járatú buszon működik a rendszer - mondta el Pozsonyi István termelésszervezési igazgató az MTI-nek.

A projekt európai uniós és állami támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség közreműködésével valósul meg, összértéke több mint százmillió forint. Ennek jelentős része, mintegy nyolcvanöt millió forint vissza nem térítendő támogatás.

A szakember tájékoztatása szerint a fejlesztés az elektronikus jegy és bérlet értékesítés mellett lehetővé teszi, hogy nyomon követhetők legyenek a helyközi járatok. Az utasok az internet vagy mobiltelefon segítségével megtudhatják, pontosan hol jár az autóbusz, milyen időpontban érkezik meg egy-egy megállóba. Ezzel a menetrend betartása számon kérhetőbb lesz. A folyamatos utasszámlálás is lehetővé válik, így a járatok jobban az igényekhez igazíthatók. A rendszert 2009 novemberében tervezik üzembe állítani.

Rékasi Tibor, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta: egy hónapon belül a második, nagy jelentőségű közlekedési forgalomirányítási megbízást nyerte el cégük. Ezt annak tulajdonította, hogy rendszerintegrátorként jelentős szakértelemmel rendelkeznek az ilyen jellegű feladatok megvalósítására.

Kulcsszavak: rendszerintegráció

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59