Hárommilliárd forint feletti árbevételt ért el az XAPT

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 8. 08:32

Történetének legkiemelkedőbb évét zárta tavaly az informatikai XAPT Hungary Kft., amely 2007-hez képest 34 százalékos növekedéssel 3,017 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Schvarcz Zoltán, az XAPT ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen pénteken.

A Microsoft Dynamics-alapú vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó, 2000-ben alapított vállalat ügyvezetője kiemelte: a cég elsősorban exportbevételeinek köszönhetően tudta ilyen jelentős mértékben növelni árbevételét a 2007-es 2,253 milliárd forintról. Az XAPT üzemi eredménye 25 százalékkal emelkedett 2008-ban, az előző évhez viszonyítva.

Schvarcz Zoltán rámutatott: a növekedés motorját tavaly az XAPT saját fejlesztésű szoftvereinek, iparági megoldásainak értékesítése és bevezetése jelentette.

Aláhúzta: összességében a cég minden üzletágában minden tevékenysége növekedett. A Microsoft Dynamics AX üzletág árbevétele 18 százalékkal nőtt, elsősorban az Egyesült Államokban, valamint Kanadában lévő projektek bevételei miatt. A Microsoft Dynamics NAV üzletág 45 százalékkal növekedett 2008-ban az előző évhez képest, miután az XAPT megvásárolta egyik vetélytársának a Navconsult Kft-nek hasonló üzletágát, dolgozóival és ügyfélbázisával együtt. A legnagyobb mértékben - 168 százalékkal - az infrastruktúra üzletág árbevétele növekedett, azonban elsősorban azért, mert cég szoftverértékesítése csak 2007 közepén kezdődött meg.

Az ügyvezető szerint annak ellenére sikerült a vállalatnak kiváló árbevételt elérnie, hogy a gazdasági válság miatt már a tavalyi év elején érezhető volt a potenciális ügyfelek elbizonytalanodása, a projektek halasztásának előtérbe kerülése, míg az év második felében szinte leállt a piac.

A közel száz főt foglalkoztató társaság - amely egy év alatt csaknem megduplázta munkavállalóinak számát - jelentős mértékben bővítette külföldi projektjeit is, így már vannak megbízásai Észak- és Dél-Amerikán kívül a Közel-Keletről és Afrikából is.

Schvarcz Zoltán kiemelte: az XAPT Hungary-ben 2008 novemberében többségi tulajdonjogot szerzett egy osztrák befektetői csoport, a New Frontier International Holding Gmbh, amelynek célja, hogy felépítse a kelet-közép európai régió egyik legjelentősebb informatikai szolgáltató cégcsoportját. A csoport segítségével kialakítható piaci és szakmai együttműködés révén az XAPT tovább növelheti majd jelenlétét az exportpiacokon - vélte az ügyvezető.

A kanadai és amerikai leányvállalatokkal is rendelkező magyar cég 2009-re 3,5 milliárd forint árbevételt tűzött ki célul, valamint tervei között szerepel nemzetközi értékesítési tevékenységének fokozása és potenciális felvásárlási célpontok keresése is.

Kulcsszavak: Xapt-hu +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17