Vezeték nélküli routersorozat "haladó" felhasználóknak

forrás Prim Online, 2009. január 29. 19:05

A CES-en a Netgear bemutatta új generációs vezeték nélküli routereit azoknak a felhasználóknak, akik tovább kívánják fejleszteni hálózati környezetüket és teljeskörűen ki szeretnék használni az egyre növekvő számú, nagy sávszélesség-igényű alkalmazást, online játékot és nagy felbontású streaming videotartalmat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router azoknak ajánlott, akik utazás közben kívánják megosztani 3G szélessávú internet-hozzáférésüket.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700) egy kétsávos, 2,4 GHz-es és 5 GHz-es vezeték nélküli, Gigabit portokkal és USB porttal ellátott router, amely megteremti a külső USB-tárolóeszközök csatlakoztatásának lehetőségét a hálózatba kötött számítógépekről kezdeményezett nagy sebességű adatelérés érdekében. A berendezés 680 MHz-es MIPS processzort, nagy teljesítményű erősítőket, továbbá nyolc ultraérzékeny metaanyag-antennát tartalmaz, amelyek gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé a vezetékes és a vezeték nélküli komponensek között, és nagy hatótávolságú vezeték nélküli lefedettséget biztosítanak. A különleges funkciók közül meg kell említeni a négyportos, alacsony energiafogyasztást biztosító „zöld” Ethernet kapcsolót, a vezeték nélküli video streaming tartalmakhoz kifejlesztett Quality of Service (QOS) szolgáltatást, az egyérintéses WiFi be/ki és tápellátás be/ki gombokat, valamint a beállítható átviteli teljesítményt. A WiFi Protected Setup- (WPS-) kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatással a RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router ideális választás azoknak, akik több, különféle alkalmazásokat futtató hálózati készülékkel rendelkeznek, továbbá az online játékok és video streaming tartalmak szerelmeseinek is, akik csúcsteljesítményű hálózati funkciókat igényelnek.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router (DGND3300) modellje egy ADSL2+ modemet és egy kétsávos vezeték nélküli routert foglal magába, amely 2,4 GHz és 5 GHz frekvencián is működik. A modem router kettős tűzfalvédelmet és hálózati címfordítást (NAT) alkalmaz, amelyek elrejtik a számítógépet és a fájlokat a külső felhasználók elől, továbbá egy csomagvizsgáló Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfalat, amely megtagadja a személyes adatokra vonatkozó külső kéréseket. A Dual Band Wireless-N Modem Router vezeték nélküli ismétlőként is konfigurálható a tartomány megduplázása érdekében. Az új, többnyelvű telepítővarázsló, a WPS-kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatás és az energiatakarékos megoldások révén a modem router kiváló megoldás azon DSL-felhasználók számára, akik egyetlen integrált vezeték nélküli routerrel és DSL-modemeszközzel szeretnék kielégíteni növekvő hálózati igényeiket.

Az úton lévők számára a 3G Mobile Broadband Wireless Router (MBR624GU) azonnali WiFi hotspotot és 3G szélessávú mobil hozzáférést biztosít gyakorlatilag bárhol oly módon, hogy ehhez csak csatlakoztatni kell a routerhez egy kompatibilis 3G USB modemet. A mobil felhasználók ily módon kihelyezett irodákban, kivitelezési helyszíneken, kárelhárítási központokban, hétvégi házakban, külső helyszíneken zajló eseményeken, kempingben, vagy akár egy mozgásban lévő családi autóban is létrehozhatják WiFi hálózatukat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router automatikusan észleli a kompatibilis 3G USB modemeket és a használható mobil hordozóhálózatokat, így szinte azonnal felépíti a szélessávú kapcsolatot. Támogatja az SPI tűzfalat, a behatolások naplózását és jelentését, a szolgáltatásmegtagadásos (DoS) védelmet, akár öt IPsec VPN végpontot és a NAT szolgáltatást.

Kulcsszavak: NetGear hálózat router

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50