A Qualcomm veszi meg az AMD mobilcsip-üzletágát

Milkovits Gábor, 2009. január 21. 18:34

A Qualcomm bejelentette, hogy 65 millió dollárért megvásárolja az AMD mobilkészülékekbe való processzorokat gyártó ágazatát, amelytől a takarékosság jegyében válik meg az Intel fő riválisa.

A Qualcomm a vétellel együtt átveszi az AMD-nek a részlegnél dolgozó munkatársait is, vagy legalábbis egy részüket. Steve Mollenkopf, a mobiltelefonos lapkákat fejlesztő, gyártó és forgalmazó társaság alelnöke a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a vétel révén hasznos multimédiás technológiákhoz sikerült hozzájutniuk, beleértve a grafikus magokat is, amelyekért mindeddig licencdíjat kellett fizetniük. Mollenkopf tervei szerint a technológia integrálása a cég összetett, multifunkciós mobiltelefonos csipjeibe, növelni fogja a vállalat versenyképességét a piacon.
 
Robert J. Rivet, az AMD operatív, adminisztratív és pénzügyi igazgatója elmondta, az ügylet lehetővé teszi számukra, hogy a jövőben fő ágazataikra, így az x86-os számítógépes processzorok és a PC-kbe való grafikus megoldások fejlesztésére és gyártására összpontosíthassanak. A részleg eladása része a cég átfogó takarékossági intézkedéseinek, amelyek során 1100 dolgozótól válnak meg és átmenetileg csökkentik a fizetéseket is.

Kulcsszavak: Qualcomm AMD +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05