Obama heti elnöki beszédei a YouTube-on

Milkovits Gábor, 2008. november 15. 09:01

A Washington Post beszámolója szerint a Barack Obama, az Egyesült Államok megválasztott következő elnöke által elmondott szokásos heti államfői beszédeket a rádió mellett a YouTube online videómegosztó oldal is rendszeresen közvetíteni fogja.

Az első a nemzethez intézett üzenetet pénteken rögzítik Obama chicagói átmeneti hivatalában és szombaton fel is kerül a múlt héten elnökké választott demokrata politikus szintén átmeneti weboldalára, a „change.gov-ra”. Az új demokrata kormányzat többi tagja szintén használni fogja a YouTube-ot a választóikkal való kommunikációra. Az újítás teljes mértékben időszerűnek nevezhető, ha belegondolunk, hogy a Fehér Ház az 1930-as évek, F. D. Roosevelt elnök híres „kandalló előtti beszélgetései” óta a rádión keresztül szólítja meg hetente a nagyközönséget. Márpedig a rádió csupán az ötvenes/hatvanas évekig számított uralkodó médiumnak az Egyesült Államokban, utána nagymértékben kiszorította a televízió. A televíziózás azonban teljes egészében kereskedelmi jellegű a tengerentúlon és ebbe a szerkezetbe sokkal inkább beleillenek az elnökjelöltek elvben legalábbis izgalmas vitái, mint a heti beszédek, amelyek így mindeddig változatlanul csak hangban jutottak el a közönséghez.

Obama és stábja nem most kezdenek ismerkedni az online videós médiummal; a választási kampány során több mint 1800 mozgóképes anyagot töltöttek fel csak a YouTube-on erre a célra létrehozott csatornára.

Kulcsszavak: YouTube videó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A RECnGO szoftvercég kínai piacvezető harvdvergyártóval működik együtt

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. 

2024. június 5. 19:40

A Széchenyi-egyetem megerősítette helyét a legjobbak között a QS világranglistáján

A tavalyihoz hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati és akadémiai megítélésének, valamint a minőségi oktatást jelző jó hallgató-oktató arányának köszönheti.

2024. június 5. 17:33

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP program keretében kínált lehetőségek köre, a kiemelkedő teljesítményekért kapott pontokért most már szabadnapokat is „vásárolhatnak” a vállalat dolgozói. A felmérések azt mutatják, hogy az alkalmazottak rendszeres elismerése jelentősen erősíti az elkötelezettségüket és pozitív hatással van az üzleti eredményekre is.

2024. június 5. 13:00

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47