"Dinamikus infrastruktúra" a Fujitsu Siemens-től

forrás Prim Online, 2008. november 14. 12:25

A Fujitsu Siemens Computers a „dinamikus infrastruktúrát” támogató új termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat mutatott be éves szakvásárán, a VisIT-en.

A Fujitsu Siemens Computers az elmúlt kilenc év során gyártóból számítástechnikai infrastruktúra-szolgáltató társasággá nőtte ki magát. Ezen irányvonal következő fejlődési lépcsőjeként a VISIT 2008 -on a társaság bemutatta a Dinamikus Infrastruktúrát. Napjaink számítástechnikai megoldásainak képesnek kell lenniük a gazdasági környezet folyamatosan és egyre gyorsabban változó igényeinek követésére. A vállalkozásoknak minden erőforrásukat fő tevékenységükre és az innovációra kell összpontosítaniuk, ehhez pedig hatékony, rugalmas és nagy teljesítményű IT infrastruktúrára van szükség. A Fujitsu Siemens Computers „Dinamikus Infrastruktúra” elnevezésű új stratégiai portfoliója pontosan ezt a célt szolgálja – a társaság az ügyfelek eltérő infrastruktúraigényeinek megfelelő IT-infrastruktúra termékek, szolgáltatások és megoldások teljes skáláját kínálja:

Infrastruktúra termékek és szolgáltatások: a dinamizmus jegyében megalkotott építőelemek alkalmazása
Infrastruktúra megoldások és szolgáltatások: tesztelt infrastruktúra megoldások alkalmazása
Infrastruktúra-menedzsment: az IT-üzemeltetés és irányítás delegálása
Infrastruktúra mint szolgáltatás: az alkalmazások megosztott környezetben történő futtatása

Az elemzői reakciók a társaság stratégiai bejelentésére kifejezetten pozitívak voltak. Martin Banks, a Bloor Research független tanácsadó cég adatközponti és mainframe szakértőjének véleménye szerint: „az ügyfelek fő problémája az adatközpontok kapcsán annak eldöntése, hogy milyen szolgáltatásokra, alkalmazásokra és erőforrásokra van szükségük pillanatnyilag, illetve mi történik, ha a jövőben ezen igényeik megváltoznak. A folyamatosan változó piaci környezetnek való megfelelés érdekében az ügyfeleknek manapság rugalmas, dinamikus IT háttérre van szükségük. A Fujitsu Siemens Computers most meghirdetett Dinamikus Infrastruktúra portfoliója azt mutatja, hogy a társaság tisztán látja: olyan IT környezetre van igény, amely a változás irányába mutató állandó nyomás mellett is képes hatékonyan működni, és a megbízható, eredményes üzleti működést a változások közepette is képes garantálni”. A VISIT 2008 kiállításon a Fujitsu Siemens Computers a Dinamikus Infrastruktúra portfolió számos új elemét mutatta be.
Új Infrastruktúra Termékek és Szolgáltatások

STYLISTIC ST6012: A Fujitsu Siemens Computers új tábla PC-je kompromisszum-mentes mobilitásra vágyó ügyfelek részére. A STYLISTIC ST6012 névre keresztelt tábla PC az igazán „mobil” felhasználóknak készült, akik – akár zárt helyen akár a szabadban – munkájuk során folyamatosan mozgásban szeretnének maradni. A kisméretű és a külső behatásokkal szemben roppant ellenálló táblagépben az Intel új processzora, integrált nagysebességű 3G/UMTS és akár 9 órán keresztül üzemképes akkumulátor található. A 12.1" tükröződésmentes kijelzővel ellátott, felhasználóbarát toll alapú beviteli módon működő gép súlya mindössze 1,6 kg, így a STYLISTIC ST6012 nagy sikerre számíthat például értékesítők, kórházi dolgozók, vagy földmérő szakértők körében. A kiegészítő szoftver pedig a digitális aláírást is lehetővé teszi.

LIFEBOOK P8020: A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a LifeBook széria legújabb tagját. A LIFEBOOK P8020 az Intel® Centrino® 2-es processzorára épül és extrém kompakt formában egyesíti a stílust és a funkcionalitást. A 12,1” képernyőnek és a kevesebb, mint 1,3 kg súlyának köszönhetően a LifeBook család legsikeresebb darabjává válhat. A nagysebességű integrált 3G/UMTS kiváló adatátvitelt tesz lehetővé, a gépre mentett adatok legmagasabb fokú biztonságáról pedig ujjlenyomat-érzékelő, SmartCard Controller és TPM modul gondoskodik. A kifejezetten az ún. ultra-mobil rendszerekhez tervezett kis fogyasztású processzornak köszönhetően a gép energiafelhasználása rendkívül alacsony. A VISIT-en a LIFEBOOK P8020 a mobil-megoldások részeként került kiállításra, kiskereskedelmi forgalomban pedig 2008. decembertől kapható.

CELSIUS W370: a Fujitsu Siemens Computers új, nagy teljesítményű alapszintű munkaállomása.
A CELSIUS W370 megjelenésével az IT infrastruktúra-szolgáltató társaság már eddig is széles és átfogó munkaállomás-kínálata tovább bővül. Az új munkaállomás Intel® Core™2 Quad illetve Intel® Core™2 Duo processzort használó modern platformra épül, és opcionálisan akár NVIDIA Quadro FX 1700 grafikus kártyával is kérhető. A CELSIUS W370 támogatja a Blu-ray Disc technológiát, folyamatos, szünetmentes működésre képes, és 18 dB zajszintjével a leghalkabb munkaállomás ebben a kategóriában. A gép külseje a Fujitsu Siemens Computers új, kifinomult terméktervezési vonalát tükrözi, és tökéletes összhangban van a társaság üzleti termékportfoliójának többi tagjával. A rendszer állapotáról a CELSIUS W370 egy felsőkategóriás státusz-LCD-n keresztül tájékoztatja a felhasználót, amely akkor is működik, ha az operációs rendszer nem fut. A CELSIUS W370 kiskereskedelmi forgalomban már kapható.

Zöld IT egy zöldebb jövőért. A Fujitsu Siemens Computers a környezetvédelemmel és a fenntartható növekedéssel kapcsolatos elkötelezettségének újabb bizonyítékaként mostantól Zöld IT címkével látja el azokat a termékeit, amelyek saját, belső, szigorú kritériumrendszere alapján környezetbarátnak minősülnek – ezáltal segít a vásárlóknak az egyszerűbb és megalapozottabb vásárlási döntéshozatalban. A társaság a Zöld IT matricán látható egy, kettő vagy három csillaggal jelzi, hogy az adott termék mennyire környezetbarát – a legmagasabb minősítés háromcsillagos. A Zöld IT címke csak olyan termékekre kerülhet, amelyek a gyártási módszerekre, alapanyagokra, újrahasznosításra és energiatakarékosságra vonatkozó szigorú kritériumoknak megfelelnek. A társaság a besorolási rendszert minden üzleti és lakossági PC-re és notebook-ra kiterjeszti.

Új Infrastruktúra Megoldások és Szolgáltatások


ESPRIMO MA: TáblaPC alapú rugalmas megoldás az egészségügy számára

A Fujitsu Siemens új, ESPRIMO MA elnevezésű könnyű és kompakt táblaPC-je kimondottan az egészségügyi dolgozók napi feladatainak támogatására született. A gép nem használ ventillátort, és kialakításának köszönhetően könnyen fertőtleníthető, így akár teljesen steril munkakörnyezetben is használható. A beépített, nagysebességű 3G/UMTS és WLAN lehetővé teszik, hogy a betegek digitálisan rögzített adatait a felhasználó bárhol és bármikor lekérhesse. A bizalmas információk biztonságát Dual SmartCard Reader garantálja. Az ESPRIMO MA 2009. második negyedévében kerül forgalomba.

FUTRO S450: A középkategóriás vékonykliens bővíti a társaság virtuális munkaállomás kínálatát
A FUTRO S450 középkategóriájú üzleti felhasználók számára kialakított nagyteljesítményű vékonykliens. A modell eLux® RL operációs rendszert és Linux illetve AMD Sempron™ TF20 processzort használ, és minden szerver-alapú környezetben kimagasló teljesítményt nyújt. A FUTRO 450 a ventillátor hiányának köszönhetően gyakorlatilag teljesen zajmentesen működik, energiatakarékos és megbízható. A modell a Fujitsu Siemens Computers új, kifinomult terméktervezési vonalát tükrözi, így minden munkakörnyezetbe kiválóan illeszkedik. A FUTRO S450 a Fujitsu Siemens Computers dinamikus infrastruktúra kínálatának részét képző infrastruktúra-termék portfolió kiemelten fontos eleme, hiszen ideális megoldás a virtuális környezetben létrehozni kívánt „virtuális” és kimagaslóan dinamikus munkaállomásokhoz.

Az új CentricStor VT Disk Library gyors és gazdaságos adatmentési lehetőséget biztosít
A Fujitsu Siemens Computers legújabb fejlesztésű CentricStor Virtual Tape Disk Library (VTDL) rendszere hatékony és gazdaságos megoldást kínál a gyors biztonsági mentésekhez, illetve rendszer- és adat-helyreállításokhoz. A két VT (virtual tape) megoldás az egyedülálló CentricStor VT Version 4.0 Dual-Target koncepción alapul, külsőre egyszerű háttértárolóként működik, és az adatok egyik meghajtóról a másikra történő egyszerű másolását teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a modern CentricStor VT technológiának köszönhetően azok a felhasználók, akik adatmentésükhöz nem kívánnak fizikai adathordozót használni, biztonsági mentéseiket mostantól gazdaságosan és hatékonyan tudják elvégezni. A két új verzió, a CentricStor VTA 500 DL Edition és a CentricStor VTA 1500 DL Edition a Fujitsu Siemens Computers-nél, valamint a társaság kijelölt forgalmazó partnereinél már megvásárolható. A termék alapára 90.000 euró.

A „Unified Fabric” elnevezésű egységes hálózati megoldás új horizontot nyit az adatközpont-kezelésben
Az adatközpont-szolgáltatások és adatközpont-erőforrások minél hatékonyabb virtualizálása érdekében a Fujitsu Siemens Computers és a Cisco Systems együttműködésében az új Cisco Nexus adatközponti szintű kapcsolócsalád PRIMERGY szerverekkel kerül bemutatásra. A Nexus 5000 kapcsolási technológia a nagysebességű 10 gigabites Ethernet alkalmazását éppúgy támogatja, mint az Ethernet-alapú száloptikai (FCoE - Fibre Channel over Ethernet) megoldásokat, lehetővé téve az ún. „Unified Fabric” egységes hálózat kialakítását. A „Unified Fabric”-ra történő áttérés két fő előnnyel jár a felhasználók számára. Egyrészt, nagy teljesítményének köszönhetően támogatja és kiszolgálja a virtuális szerverek megnövekvő igényeit, másrészt, rugalmasabb adatközponti architektúrákat lehetővé tevő, a szervereket és tárolókat egységes hálózatba foglaló megoldások kialakítását is elősegíti.

„My first SAS” – a jövő interfész-technológiája KKV-k számára
A Fujitsu Siemens Computers új szolgáltatáscsomagja kimondottan kis- és középvállalkozásoknak (KKV) szól, és az üzletkritikus alkalmazások mentéséhez szükséges, soros csatlakozású SCSI (SAS) interfész-technológiához történő gazdaságos és egyszerű hozzáférést szolgálja. A SAS technológia gyors adatátvitelt (3 Gbps), kimagasló megbízhatóságot és rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. A csomag a FibreCAT TX08 szalagos tároló mellett – amely LTO-3 SAS vagy LTO-4 SAS szalagmeghajtóval szerelhető fel – a SAS vezérlőt és a megfelelő kábeleket is tartalmazza. Az alapcsomag emellett tartalmazza még a preferált minőségű LTO adatokat, Fujitsu Siemens tisztítókazettát, a berendezés felszereléséhez és rögzítéséhez szükséges csomagot, teljes körű BrightStor ARCserve és XOsoft Backup szoftverlicencet is. Az egyes komponensek listaárához viszonyítva az „Első SAS-om” csomag megvásárlásával a felhasználók több mint 20%-ot takaríthatnak meg. A csomag a társaság értékesítő partnereinél már megrendelhető, alapára 3.499 euró.

Infrastruktúra-menedzsment


A Fujitsu Siemens Computers adatközpont „hatékonysági versenye”
A „hatékonysági verseny” kampány rávilágít arra, hogy a vállalkozások hogyan tudják a saját IT infrastruktúrájuk menedzselésére fordított időt jelentősen csökkenteni. A kampány keretében a vállalkozások számára a Fujitsu Siemens Computers ingyenes felmérést (ún. Discovery Workshop) biztosít, amelynek keretében az FSC szakértői feltárják a vállalkozás IT infrastruktúrájának leggyengébb pontjait. Az eredmények alapján az FSC a vállalkozás részére ún. „értékelő tanulmányt” készít, amelyben bemutatja, hogyan lehet a problémákat orvosolni, és az IT infrastruktúra-menedzsmentre fordított időt legalább 20 százalékkal csökkenteni. Ha nem sikerül legalább 20 százalékos időmegtakarítást kimutatni, az FSC az adott vállalkozás részére 10.000 euró értékű termékeket és szolgáltatásokat biztosít.

A növekvő adatmennyiséggel és a megfelelőséggel kapcsolatos problémákra hatékony választ adó e-mail megoldás
Sok vállalkozásnak okoz problémát, hogyan kezelje a folyamatosan növekvő e-mail-forgalom miatti egyre nagyobb információ-mennyiséget. Az EuroSOX irányelv kapcsán pedig a megfelelőség is a figyelem középpontjába került. A Fujitsu Siemens Computers „Hatékony e-mail” elnevezésű megoldása mind a megfelelőséggel, mind a növekvő adatmennyiséggel kapcsolatos problémákat képes kezelni. A Fujitsu Siemens szolgáltatása az ideális Microsoft Exchange infrastruktúrához végponttól végpontig biztosít üzenetkezelést és archiválást a legjobb hardver-szoftver-szolgáltatás kombinációval együtt. A „Hatékony e-mail” kulcseleme a belső szabályzaton alapuló archiválás. A beérkező e-mail archiválásával biztosítható a megfelelőség, és bizonyítható, hogy az üzenetet a kézhezvételt követően nem módosították.

A Fujitsu Siemens Computers kezeli az OMV teljes informatikai infrastruktúráját és szolgáltatásait

 Közép-Európa vezető olaj- és gázipari vállalatcsoportja a Fujitsu Siemens Computers-t választotta kiemelt technológiai partneréül, és a két társaság mintegy 30 országra szóló IT infrastruktúra és szolgáltatási szerződést írt alá. A társaság jövőbeni stabil és megbízható működésének biztosítása érdekében az OMV jelentős IT infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre, amelynek keretében a 30 európai országban található rendszereinek üzemeltetését egy külső IT-szolgáltatónak adta át. A bécsi székhelyű OMV Ausztria legnagyobb tőzsdén jegyzett iparvállalatainak egyike. Piaci kapitalizációja mintegy 7 milliárd euró, és csoportszintű árbevétele 2007-ben meghaladta a 20 milliárd eurót.

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05