Két terra bájtos központi tároló otthoni felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. október 28. 07:51

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy a Storagebird Duo 35-LR rendszer már merevlemez-meghajtókkal ellátott változatával is megjelent a piacon. A többféle kapacitással választható,  otthoni vagy irodai hálózatokba szánt központi tároló kiváló megoldást nyújt saját tárhely kialakítására az interneten, hogy adatainkat (képeinket, filmjeinket) könnyedén és gyorsan elérhessük a világ bármely pontjáról.

A kifejezetten a nagy tárolókapacitást és csúcsteljesítményt igénylő otthoni felhasználók, illetve kisvállalkozások számára kifejlesztett Storagebird Duo 35-LR két darab 3,5”-es SATA csatolófelületű winchestert tartalmaz egy zongoralakk fekete esztétikus házban. A modell tárolókapacitása elérheti a két terra bájtot is, ami elég akár 420 000 mp3 zenefájl tárolására vagy akár 400 darab DVD formátumú film tárolására, házi videotékát kreálva ezzel. A modern tévékkel, médialejátszókkal akár a nappaliból is rácsatlakozhatunk otthoni hálózatunkra és kiválaszthatjuk, hogy mit akarunk nézni aznap este, mivel a készülék médiaszerverként is funkcionál. Az otthoni hálózatból kilépve az Ethernet port segítségével akár a világ másik végéből is elérhetjük a Storagebird Duo 35-LR –en tárolt fájljainkat.

A Storagebird Duo 35-LR, 500, 1000 1500 vagy 2000 gigabájtos méretben is megrendelhető. Az üzemeltetéséhez nem szükséges külön bekapcsolt állapotban lévő számítógép, önmagában álló szerverként is funkcionálhat, amit akár statikus akár dinamikus IP címen is elérhetünk a beépített Linux operációs rendszernek köszönhetően. Az irodán belül bármely gépen elérhetővé válnak a munkáink, dokumentumaink, fotóink, videóink vagy prezentációink.

A Storagebird Duo 35-LR támogatja az FTP a TCP/IP a HTTP/S az NTP a DHCP vagy az SMB/CIFS típusú hozzáférést is a beépített gigabit LAN portnak köszönhetően. Elég csak a router mellé helyezni az eszközt és a hálózaton szinte automatikusan láthatóvá válik az.

Adatvesztés, vagy meghibásodás esetén az automatikus backup és tükrözési funkciók azonnal működésbe lépnek és munkánkat úgy tudjuk folytatni, mintha mi sem történt volna. Adataink teljes biztonságáról a RAID funkciók gondoskodnak, hiszen mindamellett, hogy nagyon gyorssá teszik az adatok elérését, az esetleges meghibásodás esetén az adataink visszaállíthatóvá válnak.

A beállítható hozzáférési szintek, kvótakezelés vagy a csoportszintű kezelés, mind a felhasználóknak, mind a rendszergazdáknak nagy segítség, hisz biztonságosabbá, átláthatóbbá teszik a rendszert ezáltal egyszerűsítve a kapacitásvezérlést is. Az automatikus ventillátorvezérlőnek köszönhetően a Storagebird Duo 35-LR szinte zaj nélkül dolgozik, ha pedig a nagy igénybevétel esetén a HDD-k felmelegednének a vezérlő automatikusan megemeli a ventillátorok fordulatszámát. Az automatikus riasztás küldő az általunk előre beállított eseményekről, rendellenességekről (hiba, csökkenő szabad kapacitás stb.) az email címünkre értesítést küld. Az egyszerű kezelhetőséghez a merevlemezek könnyű, mindössze egy új mozdulatot igénylő cseréje is hozzájárul, hiszen mindössze megnyomjuk a zármechanizmust és a készülék kiadja magából a HDD-t.

A STORAGEBIRD DUO 35-LR tulajdonságai:
-    2 db 3,5 hüvelykes SATA merevlemez kezelése (összesen max. 2TB)
-    Beágyazott Linux operációs rendszer
-    File-megosztás
-    FTP / http/s /SMB /DHCP-támogatás
-    Gigabit LAN csatlakozás
-    Backup és tükrözési funkció
-    RAID-funkció
-    Kvótakezelés
-    UpnP AV szerver támogatás Microsoft® Windows® XP® és Microsoft® Windows® VISTA® operációs rendszerekhez

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09