Novell Compliance Management Platform: biztonság és megfelelőség

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 12:56

A Novell bejelentette Compliance Management Platformját, amely a megfelelőségi követelmények betartásában és biztonságos informatikai infrastruktúra létrehozásában segíti a vállalatokat és intézményeket.

A biztonsági fenyegetések leküzdése és a számtalan belső és külső auditálási elvárás teljesítése érdekében a vállalatok általában többféle felhasználói erőforrás-kiosztási, hozzáférés-kezelési és webhozzáférés-kezelő rendszert használnak. Bár az ilyen rendszerek bevezetése növeli a hatékonyságot, egyúttal el is zárják a házirenddel kapcsolatos és egyéb biztonsági adataikat, amelyeket gyakran manuálisan kell ellenőrizni a megfelelőség bizonyításához. A Novell Compliance Management Platform segítségével a jogosultságok kiosztása és a hozzáférés-kezelési házirend problémamentesen integrálható egy olyan biztonsági megfigyelőrendszerrel, amely nemcsak biztonságosan kezeli a személyazonossági adatokat, de automatikusan, valós időben érzékeli, jelenti és orvosolja a nem megfelelő vagy gyanús tevékenységeket.

Megfelelés a törvényi előírásoknak alacsonyabb költségszinten és egyszerűbben


A Compliance Management Platform szolgáltatásai csökkentik a telepítési költségeket és a teljes birtoklási költséget, emellett nagymértékben lecsökkentik az erőforrás-kiosztásra, hozzáférés-kezelésre és a biztonsági megoldások használatára szánt időt. A Novell új platformja megkönnyíti a törvényi előírásoknak való megfelelést és javítja a rendszer biztonságát a közös hozzáférési irányelvek meghatározásával, amely minden személyazonosság-kezelési rendszeren automatikusan érvényesíti az előre meghatározott vállalati szabályokat. A Compliance Management Platform automatikusan rögzít minden hálózati tevékenységet, és az auditálásra alkalmas formátumban készíti el a megfelelőségi jelentéseket.

A Novell Compliance Management Platform olyan erőforrások és termékek integrálásából összeállított platform, amely minden szükséges technológiát tartalmaz a megfelelőségi szintek nyomon követésére és igazolására. A termékek és modulok egyetlen platformba integrálásával egy zökkenőmentesen működő megoldás jött létre, amely önálló termékként is jól működik a több szállítótól származó informatikai környezetekben. A Compliance Management Platform a következő megoldásokat tartalmazza:

* A Novell legfrissebb személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásait - A platform része a felhasználói erőforrás-kiosztást, szabályalapú hozzáférés-felügyeletet és jelszókezelést végző Novell Identity Manager 3.6; a valós idejű biztonsági és eseményfelügyeletet kínáló Novell Sentinel 6.1 és a webes hozzáférések kezelését végző Novell Access Manager 3.0.

* Személyazonosság-alapú biztonsági és információs események felügyeletét - A piacon egyedülálló módon a Compliance Management Platform összeköti a személyazonosság-kezelést a biztonsági és információs események felügyeletével. Ehhez a Novell Sentinel rendszerhez kapcsolódó személyazonosság-követő megoldást használja, amely a Sentinel korrelációs szabályaival, jelentéseivel és kapcsolódó tartalmaival biztosítja a személyazonossági adatok átláthatóságát és követését, valamint a vállalati házirendek megsértésének követését a megfelelőség igazolásához.

* Nélkülözhetetlen személyazonosság-kezelési eszközöket - A Novell egy olyan bővített eszközkészletet fejlesztett, amely leegyszerűsíti a telepítést az ügyfelek és partnerek számára. Az Analyzer for Novell Identity Manager 1.0 egy adatelemző eszköz, amely a különböző forrásokból származó adatok kezelését és irányítását végzi. A Novell Designer for Identity Manager használatával az ügyfelek gyorsan és könnyedén, kódolás vagy parancsfájlok nélkül telepíthetnek házirendeket az üzleti környezetben. Így minden szükséges eszköz biztosított a személyazonossághoz kapcsolódó adatok teljes vállalatra kiterjedő elemzési, tisztázási, egyeztetési és jelentéskészítési feladataihoz.

* Személyazonossági forrásokat - Az Indentity Manager Resource Kit 1.2 a Novell sokéves tapasztalatát és a világszerte 6000 ügyfelet kiszolgáló személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások bevezetésekor összegyűlt tudást összegzi. Az azonnal felhasználható készlet erőforrás-kiosztási házirendeket, dokumentációkat, sikeres megoldásokat és útmutatókat tartalmaz, amelyek a bevezetési költségek csökkentését és az üzleti megoldások telepítésének meggyorsítását szolgálják.

A Novell Compliance Management Platform már elérhető, további információ a www.novell.com/products/compliancemanagementplatform webhelyen található

Kulcsszavak: Novell security

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59