MTV: kísérleti HD-sugárzás

forrás Prim Online, 2008. július 17. 09:00

Az Antenna Hungária a Magyar Televízióval közösen a budapesti kísérleti DVB-T multiplexen HDTV kísérleti sugárzást indít az m1-en és az m2-n HD formátummal.

A HD-technológia szemmel is jól érzékelhető képminőség-javulást eredményez. Olyan volumenű és jelentőségű lesz ez az átállás, mint amikor a fekete-fehérről áttértünk a színes televíziózásra – mondta Vigh Zoltán, a Magyar Televízió digitális igazgatója.

A közelmúltban adott hírt a köztelevízió arról, hogy az MTV 2-es csatornája 2008. augusztus 8-ától, az olimpia nyitóünnepségének közvetítésével egy időben – az ORTT határozata alapján – leállítja a műholdas (analóg) sugárzást, és megkezdi a digitális kísérleti adásait. Újabb állomás, hogy az Antenna Hungária Zrt. – mint hálózati szolgáltató – a Magyar Televízióval közösen a budapesti kísérleti DVB-T multiplexen HDTV kísérleti sugárzást indít az m1-en és az m2-n HD formátummal, három telephelyről, SFN üzemmódban, az UHF 38-as csatornán. Az adások kódolatlanok lesznek (FTA). A kísérleti sugárzás tetőantennás vételi lehetőséget biztosít Budapesten és környékén.
 
A kísérleti sugárzás 2008. augusztus 1-jén indul és augusztus 31-éig tart (az esetleges meghosszabbítást szabályozói döntések befolyásolják).

A kísérleti sugárzás ideje alatt kiegészítő szolgáltatást (5.1 hang, EPG, teletext stb.) nem nyújtanak.

A csatolt lefedettségi térkép vázlatos képet nyújt a szolgáltatás elérhetőségéről.

 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36