Elhárult az iPhone kínai bevezetésének legnagyobb akadálya

MTI Sajtóadatbank, 2008. június 30. 08:12

China Mobile távközlési vállalat szerint elhárult az iPhone Kínában való bevezetésének legnagyobb akadálya - jelentette be az ázsiai ország legnagyobb mobilszolgáltatója.

Pontos dátumot azonban arra vonatkozóan még nem tettek közzé, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon-piacán mikor jelenik meg hivatalosan is az Apple amerikai informatikai nagyvállalat fejlesztette mobiltelefon.
"Az Apple a továbbiakban nem kér százalékot az előfizetői szerződések és a telefonálások után, ezzel pedig elhárult az iPhone bevezetésének legnagyobb akadálya, néhány gyakorlati kérdést viszont még tisztázatlan maradt" - mondta Rainie Lei, a China Mobile szóvivője.

Az Apple június 9-én mutatta be az iPhone harmadik generációs (3G) mobiltelefonját, ami elődjénél jóval fejlettebb és csak feleannyiba kerül. Az új készülék július 11-től 22 országban, köztük a Kína Különleges Igazgatású Területének minősülő Hongkongban is kapható lesz, az év végéig pedig Makaó mellett további 48 országban jelenik meg. Steve Jobs, az Apple első embere remélte, hogy az év végére Oroszországban és Kínában is megjelenhet az iPhone. A kínai kereskedők többsége azonban csak a keresletben bízik, ennek megfelelően a pekingi számítástechnikai piacokon szinte mindenhol kapható az eredeti, kártyafüggetlen Apple telefon. A 3900 jüanért (85 ezer forintért) kínált iPhone-t az utóbbi napokban már nehezebben lehet beszerezni, a kereskedők az átmeneti készlethiányt azzal magyarázzák, hogy július közepétől már ők is csak az új modellt forgalmazzák.

Kínában a mobiltelefon-előfizetéssel rendelkezők száma az év eleje óta 8 százalékkal, mintegy 592 millióra emelkedett. Havonta közel 9 millió új felhasználó kapcsolódik a mobilhálózatokra, miközben a vezetékes telefonnal rendelkezők száma mindössze 6,5 millióval, azaz 358 millió előfizetőre csökkent az év első öt hónapjában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05