Elindult az Oracle Junior képzésének tavaszi szemesztere

forrás Prim Online, 2008. április 3. 17:01

Az Oracle Hungary tavasszal is elindította a Junior képzést informatikus hallgatók számára. Az Oracle Hungary Kft., a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék együttműködésével létrehozott térítésmentes szemináriumsorozat legjobban teljesítő résztvevői - a záróteszt eredménye alapján – egyenként 2 millió forint értékű, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle, illetve partnercégei álláslehetőséget is felkínálnak számukra. A tavaszi szemeszter témája a nagyméretű adattárházak és az üzleti intelligencia rendszerek adminisztrációja és fejlesztése.

A 2007 tavaszán indult képzés első szemeszterére 100 fő jelentkezett, közülük tíz fő sikeresen el is helyezkedett az Oracle-nél, illetve valamelyik partnercégénél. A 2007. őszi szeminárium hallgatói még a vizsgák és az Oracle University képzés előtt állnak, de már most valószínűsíthető, hogy tovább emelkedik a partnercégeknél sikeresen elhelyezkedők száma. Az Oracle a vidéki hallgatók számára is elérhetővé teszi a tanfolyamot, a tananyaghoz pedig rugalmas hozzáférést biztosít. Ennek eredményeként az Oracle Junior képzés tavaszi szeminárium sorozatára több mint 500 fő regisztrált, fele-fele arányban képviselve a fővárosi és vidéki intézményeket. A korábbi két szemeszter tapasztalatait, eredményességét összegezve az Oracle Hungary arra számít, hogy a partnercégeknél közel negyven fő fiatal informatikus tud majd elhelyezkedni a képzést és a vizsgákat követően.

Az Oracle partnereivel és az oktatási intézményekkel a munkaerőpiaci trendekre reagálva indította el a programot, melynek célkitűzése, hogy olyan magas színvonalú képzést biztosítson, mely megfelel az informatikai oktatással foglalkozó intézmények elvárásainak, továbbá a partnerek számára olyan munkatársakat képezzen, akik aktuális, naprakész, piacképes tudással rendelkeznek, ismerik a legfejlettebb, korszerű Oracle technológiákat és termékeket.

A tavaszi szemináriumsorozat tematikájában az Oracle adatbázis-kezelője és adatintegrációs megoldása, adattárház-technológiák, illetve az üzleti intelligencia megoldások szerepelnek (Oracle Database, Oracle Data Integrator, Oracle Warehouse Builder, Oracle Business Intelligence Suite). A sorozat végén a hallgatók egy teszt kitöltésére kapnak lehetőséget, és a megfelelő eredményt elért hallgatók oklevelet kapnak. A szemináriumsorozatot követően a Junior képzés következő fázisára felvételt nyert diákok egy 240 órás emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében köztesszoftverek témakörben. Az Oracle partnerei ezután kínálnak munkalehetőséget a legjobban teljesítő hallgatóknak.

Kulcsszavak: Oracle-hu felsőoktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50