Két merevlemezt kezel a Fujitsu Siemens új tárolója

forrás Prim Online, 2008. március 27. 12:40

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb, esztétikus kialakítású STORAGEBIRD DUO 35-LR tároló rendszerét, amelyet kifejezetten a nagy tárolókapacitást és csúcsteljesítményt igénylő otthoni felhasználók, illetve kisvállalkozások számára fejlesztett ki.

Az új modell 2 darab 3,5 hüvelykes merevlemez (összesen maximum 2TB) kezelésére képes és egyik legnagyobb előnye, hogy a merevlemezek egy mozdulattal, könnyedén és biztonságosan cserélhetők. Emellett file-megosztó funkciója révén akár FTP szerverként is konfigurálható, hogy távolról is hozzáférhető legyen az otthoni hálózat, vagy másokkal is megoszthassuk fotóinkat, vagy kívánt adatainkat.
A beágyazott Linux operációs rendszerrel működő tároló eszköz automatikus backup és tükrözési funkciója révén abszolút biztonságosan tárolja a rajta lévő adatokat. RAID-funkciójának köszönhetően pedig csaknem száz százalékban elkerülhető az adatveszteség, megnő az adatok hozzáférésének gyorsasága, meghibásodás esetén pedig az adatok visszaállíthatók. A kvótakezelés révén felhasználóként és csoportonként is beállíthatunk különféle limiteket, értesítési szinteket, így a tárhely-használat nyomon követhető, javul a lemezterület rendelkezésre állása és egyszerűbbé válik a kapacitástervezés.
A ventillátor nélküli kialakítás magas megbízhatóságot és rendkívül halk működést biztosít. A stílusos és elegáns dizájnnal készült eszköz bármelyik nappali díszévé válhat.

A STORAGEBIRD DUO 35-LR tulajdonságai:
-    2 db 3,5 hüvelykes SATA merevlemez kezelése (összesen max. 2TB)
-    Beágyazott Linux operációs rendszer
-    File-megosztás
-    FTP/http/SMB/DHCP-támogatás
-    Gigabit LAN csatlakozás
-    Backup és tükrözési funkció
-    RAID-funkció
-    Kvótakezelés
-    UpnP AV szerver támogatás Microsoft® Windows® XP® és Microsoft® Windows® VISTA® operációs rendszerekhez

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14