Tovább terjeszkedik Kelet-Európában a Software AG

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 28. 08:14

Tovább terjeszkedik Kelet-Európában a német Software AG. Európa harmadik legnagyobb szoftvergyártója a tervek szerint évi kétmillió eurót fordít fejlesztésre a régióban 2010-ig - mondta Ivo Totev, a cég marketingvezetője szerdán az MTI-nek a vállalat darmstadti központjában.

"A korábbiaknál lényegesen nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani Kelet-Európára. Logisztikailag sokkal célszerűbb ebbe a régióba befektetni, mint például Indiában. Az egyetlen kihívás a tehetséges szakemberek megtalálása" - mondta Ivo Totev. A cég 2010-ig évi kétmillió eurót szeretne befektetni a régióban és 300 új fejlesztőt szeretne foglalkoztatni. 2010-re a Software AG egymilliárd euróra akarja növelni évi bevételét. Főként az üzleti és webes megoldásokra helyeznének nagyobb hangsúlyt - tette hozzá. A kelet-európai terjeszkedést Bulgáriában kezdte tavaly a cég, ma már Ukrajnában is vannak új partnereik - mondta Ivo Totev.

Az MTI kérdésére a marketingvezető hozzátette: Magyarország gondolkodásmódjával közelebb van Nyugat-Európához mint Bulgária, Románia vagy Ukrajna, ugyanakkor drágább is ezeknél. Így egyelőre gondolkodnak a magyarországi befektetéseken. A cég ugyanakkor nem csak befektetésekben gondolkodik, hanem új üzleti, piaci és kormányzati partnereket is keres a régióban - fűzte hozzá.

A frankfurti tőzsdén jegyzett Software AG tavalyi összes bevétele 621 millió euró volt. A 38 éves cégnek 4000 ügyfele van a világ hetven országában.

Kulcsszavak: +céginfo Software AG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14