Cisco- és Linksys-újdonságok a CES-en

forrás Prim Online, 2008. január 10. 17:37

A Cisco és a cég divíziójaként működő Linksys több új fogyasztói termékkel és innovatív prototípusokkal jelentkezett a 2008-as Nemzetközi Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. A Cisco a vizuális hálózati élményre helyezte a hangsúlyt, amely ötvözi a streaming digitális videotechnológiát és a közösségi hálózati alkalmazásokat, míg a Linksys többek között a Wireless-N kategóriájú Ultra RangePlus termékcsaládjának új tagjait vonultatta fel.

A Cisco részéről ezeknek az új termékeknek a megjelenése nem véletlen: jelenleg a teljes internetforgalom mintegy 40 százalékát a videoforgalom teszi ki, egyedül a YouTube több mint 65 ezer új videoanyaggal bővül naponta. Napjainkban a professzionális, illetve amatőr videotartalmak robbanásszerű terjedésének lehetünk tanúi. Ezek a szórakoztató és kommunikációs célokat egyaránt szolgáló anyagok televízión, PC-n és mobiltelefonon egyaránt megjeleníthetők. A vizuális hálózatok ezért egy olyan egységes, integrált, vezetékes, vagy vezeték nélküli platformot valósítanak meg, amelyen a videotartalmak létrehozhatók, testre szabhatók, tárolhatók és megjeleníthetők.
A bejelentett termékekről röviden:

8500HDC

A Cisco bejelentette a 8500HDC digitális videofelvevő (DVR) dekódersorozatát, amelyek a szolgáltatások és műszaki innovációk széles körét kínálják, életre keltve az új generációs vizuális hálózati élményt. A vizuális hálózat a streaming digitális videotechnológiát a közösségi hálózatokkal ötvözve mind a szolgáltató hálózatán, mind az interneten keresztül egyszerűbb tartalomnavigációt, jobb minőségű képet, valamint gyorsabb, személyre szabottabb interakciót tesz lehetővé.

DRG2800

A Cisco bemutatta a nagyközönségnek a DRG2800 nevű, IP alapú szolgáltatási átjáróját, amelynek célja a rendelkezésre álló tartalmak bővítése, illetve hogy egyetlen eszközben egyesítse a hálózati alapú és otthoni alkalmazásokat. Ezzel a termékkel a vásárlók a dekódert és a televíziót videotartalmak megtekintésére, letöltött zeneszámok térhangzású lejátszására, illetve a számítógépen tárolt fényképek nézegetésére használhatják.

DPC3000

A Cisco szintén bemutatta szupergyors csatornakapcsolási megoldását, amelynek célja, hogy 100 Mbit/s sebességnél gyorsabb szélessávú szolgáltatásokat is kiszolgáljon. A minden tekintetben minőségi ugrást jelentő új, Cisco DPC3000 csatornakapcsolt kábelmodem (Cisco Channel-Bonded Cable Modem) segítségével a vásárlók minden eddiginél gyorsabban férhetnek hozzá az igény szerinti, multimédiás tartalmakban gazdag szórakoztatási formákhoz és kommunikációs lehetőségekhez, ugyanakkor a szolgáltatók hatékonyan optimalizálhatják meglévő sávszélességüket.

Linksys Ultra Range Plus

A CES kiállításon megjelenő Ultra RangePlus termékcsalád termékei között megtalálható a Wireless-N gigabites útválasztó (WRT310N), a Wireless-N szélessávú útválasztó (WRT160N), a kétsávos Wireless-N USB notebook adapter (WUSB600N), a kétsávos Wireless-N ExpressCard adapter (WEC600N), valamint a kimondottan játékhoz készült kétsávos Wireless-N Gaming adapter (WGA600N). Szintén a CES kiállításon mutatják be a Linksys EasyLink Advisor (LELA) nevű fejlett hálózati konfigurációs és felügyeleti eszközt, amely a vásárlóknak egyfajta hálózati tanácsadói szerszámosládaként szolgál.

Linksys WRP400


A Linksys vezeték nélküli útválasztóinak eddig is széles kínálatát a WRP400 kettős telefonporttal rendelkező Wireless-G szélessávú útválasztójával bővítette. A WRP400 a Linksys jól ismert hang-, video- és adatátviteli szolgáltatási technológiáját fejlett szolgáltatásminőséggel és biztonságos vezeték nélküli konfigurációs funkciókkal ötvözve költséghatékony „triple play” szolgáltatást kínál a felhasználóknak.

A Linksys WRP400 ideális kiegészítő a lakossági, valamint az otthoni és kisvállalati (SOHO) felhasználóknak, hogy kiaknázzák a „triple play” technológiában rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor kiválóan hasznosíthatják azok a szolgáltatók is, akik hálózati termékkínálatukat egy könnyen telepíthető és igazán költséghatékony megoldással kívánják bővíteni.

Linksys WVC54GCA

A Linksys vezeték nélküli IP kamerái sorában is új modell jelenik meg. A Linksys kínálatában már meglévő biztonsági kamerákhoz (PVC2300, WVC3400) hasonlóan ez az első otthoni eszköz, amellynek képe (maximális felbontása 640x480 pixel) videófolyam lejátszására képes eszközkön, így akár mobiletefonokon is megjeleníthető. A kamera számítógép nélkül működik, a dinamikus távoli eléréshez pedig egyéves ingyenes szolgáltatás jár a termék mellé. A vezeték nélküli titkosítások közül a legfejlettebbek is elérhetők az eszközön, de csatlakoztaható vezetékkel a hálózathoz is.

DMA2100/2200


A Linksys új eszköze a Microsoft Windows Vista Media Center kiegészítőjeként egy médiacenter és egy DVD lejátszó funkcionlitását teszi elérhetővé a TV képernyőjén, sőt mindez a saját távirányítójával vezérelhető. A DMA2100/2200 segítségével vezeték nélkül is továbbíthatók a digitalis zenék, HD felbontású filmek és képek bármilyen TV készülékre vagy házimozi rendszerre. Az egyszerűen kezelhető és tetszetős kezelőfelület segítségével lejátszhatók DVD-k, a családi fotókból készült összeállítások, böngészhető a zenegyűjtemény vagy kiválasztható bármilyen internetes rádióállomás. A készülékkel megállítható, visszanézhető vagy felvehető az élő tv adás. A termék által nyújtott internerten elérhető szolgáltatások palettáját – országonként eltérő tartalommal – a Microsoft biztosítja.

Kulcsszavak: Linksys Cisco

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50