Ötödével bővült az amerikai online kereskedelem

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 2. 12:14

A mostani ünnepi időszakban az USA-ban a gazdasági visszaesés mellett is 19 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le az online kiskereskedők, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A comScore adatai szerint 2007 november 1. és december 27. között az Egyesült Államokban 28 milliárd dollárra rúgott az online kereskedelem, ami majd ötödével több, mint egy évvel korábban. Ez figyelemreméltó bővülés, mivel az elemzők szerint az amerikai gazdaság gyengélkedik. Ez részben a kedvező adatokon is meglátszik, ha figyelembe vesszük, hogy a tavalyi adat 26 százalékkal volt jobb az egy évvel korábbi, 2005-ös mutatóknál. Érdekes pontja az elemzésnek, hogy a comScore szakértői szerint az időjárás milyen komoly hatással van az online kereskedelemre. A 19 százalékos dicséretes, de összehasonlításban már nem olyan kiemelkedő javulás többek között azért lehetett ilyen visszafogott, mert az USA nagy részén meglehetősen enyhe volt az időjárás novemberben, így sokan inkább a bevásárlóközpontokba mentek, és személyesen intézték a vásárlást. A hidegebb időszakokban jellemzően többen választják a házhozszállítás kényelmét kínáló internetes bevásárlást. Ezzel együtt, a most november 22-re eső Hálaadás ünnepén 21 százalékkal volt nagyobb a forgalom mint 2006-ban, ami bíztató eredmény, különösen az amerikai kölcsönpiac bedőlésének fényében.

Kulcsszavak: trend e-commerce

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59