Ingyen Microsoft szoftver tesztprogramban való részvételért

Milkovits Gábor, 2007. december 11. 21:17

A Microsoft egy olyan tesztprogramot indított hétköznapi felhasználók számára, amelynek keretében 3 hónapig akár teljes számítógépes tevékenységüket megfigyelik, cserében viszont egy ingyenes szoftvert választhatnak maguknak.

A Windows Feedback programban 18 év feletti amerikai XP- és Vista-felhasználók vehetnek részt, kétféle konstrukcióban. A hagyományos, kérdőíves változat esetén kéthetente kell kitölteni egy felhasználói szokásokra és konkrét Microsoft termékekre vonatkozó űrlapot. Az automatizált visszacsatolásos megoldás ezzel szemben a belépéshez szükséges kötelező személyes adatszolgáltatáson kívül nem igényel további erőfeszítést a résztvevőktől, ugyanakkor egy megfelelő szoftver letöltése és telepítése után meg kell nyitniuk számítógépüket ahhoz, hogy a vállalat a három hónap során megfigyelhesse felhasználói szokásaikat. Ez utóbbi verzió valószínűleg sokakban ellenérzéseket ébreszt, ezért nyilvánvalóan azoknak ajánlható nyugodt szívvel, akik teljes mértékben megbíznak a multinacionális nagyvállalatokban.

A részvételért cserébe a Microsoft egy ingyenes szoftvert ajánl a vállalkozó kedvűeknek, ami lehet a Windows Vista Ultimate, az Office Ultimate '07, a Money Plus Premium, az Encarta Premium vagy a Streets and Trips. Azt egyelőre nem tudni, hogy az akciót kiterjesztik-e a későbbiekben az Egyesült Államok határain túlra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36