A Zebra felvásárolja a Navist és a proveót

forrás Prim Online, 2007. november 23. 19:46

Felvásárolja a Zebra a Navis Holdings megközelítőleg 145 millió dollárt érő részvényeit. A Navis a logisztika és eszközmenedzsment, valamint a leltározás és fuvarozás területén kínál megoldásokat. A tranzakcióra várhatóan 2007 negyedik negyedévében kerül sor.

A kaliforniai, oaklandi székhelyű Navis a tengeri kikötőkben történő árumozgatáshoz szolgál megoldásokkal. Az 1988-ban alakult cég elsőként fejlesztett ki automatizált konténerrendszereket, melyekkel gyorsabb és átláthatóbb a kikötői és átrakodó terminálok árumozgása. Termékei növelik a felhasználó vállalatok termelékenységét, hatékonyságát és jövedelmezőségét azáltal, hogy az adatbevitel automatizálásával és integrálásával valós idejű elemzést és tervezést tesznek lehetővé. Ezek a termékek több különböző funkció egyesítésével gördülékenyebbé teszik a munkafolyamatokat, mely csökkenti a működési, adminisztratív és fenntartási költségeket. A Navis a vállalatok igényei szerint alakítja ki szolgáltatásait, üzembe helyezi, megtanítja használatukat, karbantartja azokat, és globális támogatást is biztosít. Egyre többen alkalmazzák a Navis yard management rendszereit is eszközmozgásuk nyilvántartására.  A cég termékeit több mint 50 országban 450 telephelyen használják.
 
„A Navis megvásárlásával a Zebra az ellátási lánc minden pontján lehetővé teszi az áruk azonosítását, helyük meghatározását és nyomon követését – mondta el Anders Gustafsson, a Zebra elnök-vezérigazgatója. A Navis szolgáltatásai kiegészítik a WhereNet és a proveo RTLS és GPS szakértelmét, így a Zebra még magasabb színvonalú szolgáltatással állhat megrendelői rendelkezésére a szállítmányozás, a disztribúció és a logisztika területén. A Zebra szoftverrendszerei a valós idejű RFID, RTLS és GPS eszközazonosítóinak integrálásával még értékesebb, stratégiai szintű technológiai partnerként nyújt szolgáltatásokat.”

A Zebra a Navis megvásárlásával megközelítőleg 60 millió dollár többletbevételre számít.

A Zebra azt is bejelentette, hogy a proveo AG 16,3 millió dollár értékű részvényeinek felvásárlásával kiterjeszti jelenlétét az egyre nagyobb szerepet nyerő valós idejű helymeghatározó rendszerek – real-time location systems (RTLS) – területén. A Zebra akvizíciói a WhereNet aktív rádiófrekvenciás azonosításon alapuló valós idejű helymeghatározó rendszereket gyártó nemzetközi vállalat januári felvásárlásával kezdődtek. 

A németországi, crailsheimi központú proveo a repülőtéri földi személyzet valós idejű igényeit kiszolgáló hardver- és szoftverrendszert működtet. A repülőtéri földi kiszolgáló járművek irányítását végző GSE rendszer telepítésével hatékony, biztonságos, környezetkímélő és költséghatékony megoldásokat szállít. A GPS, GPRS és Wi-Fi kommunikációs technológiákat ötvöző rendszer segítségével csökkenthetőek a beruházási és működési költségek. A proveo rendszerei jelenleg többek közt Frankfurt, München, London, Szingapúr és Dubai repülőterein működnek.

„A proveo a Zebra valós idejű helymeghatározásra épülő üzletágát további termékekkel, technológiákkal, és piacokkal egészíti ki – mondta el Phil Gerskovich, a Zebra vállalati fejlesztésért felelős alelnöke. – Együttműködésünk az automatizált azonosítási technikák területén jelentős hosszú távú növekedési potenciált jelent. Mindez a világ különböző részein működő 350 nagy és közepes méretű repülőtéren, több mint  200 000 jármű irányításával még hatékonyabb földi kiszolgálás-menedzsmentet tesz lehetővé. Az akvizíció révén a proveo hozzáfér a Zebra technológiájához, a Zebra pedig a proveo termékeivel szélesítheti szolgáltatásai körét, többek között az ISO 24730-cal, az aktív RFID-val és az valós idejű helymeghatározó rendszerekkel” – tette hozzá a Zebra alelnöke.

Kulcsszavak: GPS +céginfo Zebra

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05