Red Hat-Sun együttműködés a Java technológia fejlesztésében

forrás Prim Online, 2007. november 22. 18:00

A Red Hat cég bejelentette, hogy a nyílt forráskódú Java szoftver fejlesztésével kapcsolatos megegyezést kötött a Sun Microsystems-szel. A Red Hat a Sun széleskörű hozzájárulói megegyezését írta alá, amely a Sun által vezetett összes nyílt forráskódú projektben való Red Hat részvételre kiterjed.

Emellett a Red Hat aláírta a Sun OpenJDK Community TCK licenc-megegyezését is. Ez a megegyezés hozzáférést biztosít a vállalatnak ahhoz a tesztelési csomaghoz, amely meghatározza, hogy az OpenJDK projektből származó egyes Java Platform Standard Edition (Java SE) implementációk megfelelnek-e a Java SE 6 specifikációnak.

A Red Hat az első jelentősebb szoftvergyártó, aki Java SE technológia kompatibilitási készletet (TCK) licencel a Java SE kompatibilitás támogatása érdekében. A Red Hat a Java technológiai modell innovációja és fejlesztése érdekében fejlesztői hozzájárulásait is megosztja majd a Sunnal az OpenJDK közösség tagjaként. Ezek a megegyezések elősegítik, hogy a Red Hat egy teljesen kompatibilis, nyílt forráskódú Java fejlesztési készletet (JDK) hozzon létre – beleértve a Java futási környezetet is (JRE) – Red Hat Enterprise Linux számára.

A Red Hat mint hozzájáruló, teljes hozzáféréssel rendelkezik az OpenJDK kódbázisához, valamint a Java SE 6 TCK-hoz, amely lehetővé teszi, hogy igény esetén Java futási környezetet is szállítson a Red Hat Enterprise Linuxhoz, ami jelentős mértékben jobbítaná a Java szoftveralkalmazásokat. A Red Hat ügyfelei a jelentős mértékben optimalizált, csökkentett JBoss Enterprise Middleware futásidő előnyeit élvezik majd Linux környezetben.

“A Red Hat teljes mértékben támogatja a Sun bátor döntését: a Java technológia nyílt forráskódúvá tételét. Azután, hogy a Java technológiai modell már több mint 10 éve folyamatosan vezető szerepet tölt be, a felgyorsult innováció korába fog belépni, és a környezetek széles körében a nagyfokú elterjedtség előnyeit élvezi majd,” - mondta Sacha Labourey, a JBoss műszaki igazgatója. “A Red Hat ezeken a stratégiai megegyezéseken keresztül elkötelezi magát, hogy hozzájárul a Java platformhoz, és kompatibilis, nyílt forráskódú Java szoftver implementációt terjeszt.”

“A Sun üdvözli a Red Hatet az OpenJDK közösségben,” 
- mondta Rich Green, a Sun Microsystems szoftver alelnöke. “A közösségbe vetett bizalom jele a Red Hat, a nyílt forráskódú vezető ilyen széles körű részvétele a közösségben. Amikor nyílt forráskódúvá tettük a Java implementációnkat, reméltük, hogy ilyen együttműködést tapasztalunk majd a GNU/Linux és a Java technológiai modellje között. Örvendünk annak, hogy a nyílt forráskódú Java technológia ígéretét a Red Hat vezetésével látjuk megvalósulni.”


(Forrás: Enterprise Open Source Weekly)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50