Sharp: 10% feletti féléves értékesítésnövekedés

forrás Prim Online, 2007. november 4. 09:44

A japán Sharp Corporation bejelentette a 2007. szeptember 30-án befejeződött 6 hónapos periódusra vonatkozó pénzügyi eredményeit.

A Felhasználói/Információs Termék üzletágban a cég tovább bővítette LCD televízióinak értékesítését. Bővült a nagyképernyős modellek sorozata, melyek az olyan legmodernebb technológiákat hasznosítják, mint a kétszer gyorsabb 120-Hz képfrissítési frekvencia konvertálás LCD technológia. Gyártási oldalról a Sharp felállította az LCD moduloktól a tv-kig terjedő integrált gyártási rendszerét Mexikóban és Lengyelországban. A cég olyan további termékeket is piacra dobott, mint a One-Seg kompatibilis mobiltelefonok és a Sharp szabadalmaztatott eszközökkel felszerelt vezeték nélküli PDA-k. Az Elektronikai Alkatrészek üzletágban a Sharp tovább bővítette LCD üzletét. A nagyképernyős LCD TV panelek iránti növekvő keresletre reagálva a cég kialakította harmadik gyártósorát a Kameyama-i 2. számú gyárában, és növelte a gyártókapacitást. A kis- és közepes méretű LCD-k területén a cég növelte a mobil eszközökbe szánt System LCD-k értékesítését.

Pénzügyi számadatok. Az évközi jegyzett hazai nettó értékesítés összege 784,2 milliárd jen volt, ami 10,3%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A tengerentúli nettó értékesítés összege 856,6  milliárd jen volt, ami 13,5%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A teljes nettó értékesítés összege 1640,8  milliárd jen volt, ami 12%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A működési bevétel 79,0 milliárd jen volt, ami 12.3%-os csökkenést jelent, a nettó bevétel pedig 43,3 milliárd jen, ami 6.9%-os csökkenést jelent. A profitot olyan tényezők is befolyásolják, mint a társasági adótörvény módosításából fakadó értékcsökkenés és amortizáció növekedése, a tengerentúli LCD TV gyártás beindításából következő megnövekedett költségek, és a napelemgyártás profitjának csökkenése, melyet a nyersanyagok hiánya és felszökő áruk okozott. Ami készpénzáramlást illeti, a működési tevékenységből származó nettó összeg 134,6 milliárd jen volt, miközben a beruházási tevékenységekben felhasznált nettó készpénz összege 177,8 milliárd jen. A finanszírozási tevékenységekből származó nettó készpénz összege elérte a 19,7 milliárd jent. A készpénz és a rövid futamidejű könnyen készpénzzé tehető befektetések, a periódus végén elérték a 307,0 milliárd jent, amely  a 2007 március 31-i eredményhez képest 22,1 milliárd jen csökkenést jelent.

Kulcsszavak: +céginfo Sharp

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36