Energy Star minősítés a Ricoh multifunkciós berendezéseinek

Takács Zsolt, 2007. október 19. 16:33

A Ricoh multifunkciós berendezéseinek teljes termékskálája megfelelt a 2007-ben megújult Energy Star szigorú hatékonysági előírásainak.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság, az amerikai energetikai szektorral közösen, 1992-ben hívta életre az Energy Star címkézést, melynek elsődleges célja az energiatakarékos termékek megkülönböztetése az üvegházhatást előidéző gázok kibocsátásának csökkentése érdekében. Az Energy Star minősítéssel rendelkező energiatakarékos termékek hozzájárulnak környezetünk védelméhez.

Az Energy Star 2007-től az eddiginél jóval szigorúbb megkötéseket vezetett be a minősített termékek energiafelhasználására vonatkozóan. A Ricoh multifunkciós berendezései ezeknek az új, szigorított szabályoknak is teljes mértékben megfelelnek, így továbbra is használhatják a közismert kék csillagos logót.  Az Energy Star logóval ellátott irodatechnikai termékek – az új minősítés szerint – 75%-kal kevesebb energiát használnak, mint hagyományos versenytársaik, miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtják.

„Az Energy Star logoval ellátott Ricoh termékek olyan funkciókkal rendelkeznek, mint az energiatakarékos üzemmód, illetve a duplex nyomtatás, melyek jelentős összeget tudnak megtakarítani üzemeltetőjük számára, és természetesen a környezet védelméhez is nagymértékben hozzájárulnak” – mondta Sótér Krisztina Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere.

Kulcsszavak: Ricoh környezetvédelem

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

PocketBook Verse Pro Color: kompakt e-olvasó színes kijelzővel

Színesben is jobb képfelbontással érkezik a PocketBook legújabb elektronikus könyvolvasója. A kompakt méretű Verse Pro Color vízálló, támogatja a hangoskönyveket és a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli felolvasást, teljesítményét pedig immár négymagos processzor biztosítja.

2024. június 4. 11:29

Tárolási- és hálózati megoldásokat mutat be a QNAP

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2024-en (Nangang Exhibition Center, 1-es csarnok, J0628 stand), hogy átfogó informatikai megoldásokat mutasson be, beleértve az AI-alapú fájlkezelést és felügyeletet, a magas rendelkezésre állású rendszereket, a myQNAPcloud One felhőtárhelyet, a 25 GbE-s eszközöket és a Thunderbolt 4 NAS-t videószerkesztéshez, a gyártási végrehajtórendszer-megoldásokat (MES) és még sok mást.

2024. június 3. 20:05

Figyelem: Yettel feltöltőkártyások adataira utaznak online csalók

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

2024. június 3. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47