GS-ajánlás után ismét egekben a Nintendo-részvények árfolyama

Milkovits Gábor, 2007. október 7. 20:05

Miután a héten a Goldman Sachs (GS) pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó cég megvételre ajánlotta a cég részvényeit, a Nintendo-papírok árfolyama az eddiginél is nagyobb magasságba szökött.

A hírre reagálva a Nintendo-részvények árfolyama elérte a 64 800 jent, ráadásul a GS szerint a reális ár még 10%-kal több, 71 000 jen volna. A papírok felértékelésének az is segített, hogy a várakozások szerint a vállalat hamarosan ismét felfelé fogja módosítani 2007-es pénzügyi évre vonatkozó várakozásait. A Nintendo júliusban igazította ki először üzleti prognózisát, akkor 370 milliárd jen (560 milliárd Ft) nyereséget kalkulálva 2008. március végéig. Egy 18 vezető elemző körében nemrég végzett felmérés átlaga ugyanakkor eléri a 415 milliárd jent (628,5 milliárd Ft), ami azt mutatja, hogy a japán elektronikai gyártó kalkulációja enyhén szólva óvatos volt.

A Goldman Sachs héten kiadott minősítő ajánlásában az Apple-hez hasonlította a Nintendót, abban a tekintetben, hogy az amerikai vállalathoz hasonlóan kész innovatív megoldásokkal meghódítani a piacot. A GS szerint az érintőképernyős DS és a formabontó távvezérlős Wii segítségével a Nintendo ugyanúgy mindaddig parlagon heverő vásárlói csoportokat nyert meg a videójátékoknak, ahogyan az Apple az iPod-dal a hordozható zenelejátszóknak. A cég jelenleg a konzolok és a hordozható játékgépek terén is jóval sikeresebb riválisainál, és játékprogramjai is igen jól fogynak. Mindezek együttesen a harmadik legértékesebb japán vállalattá tették a Nintendót, a Toyota Motor Group és a Mitsubishi UFJ Financial Group után.

Kulcsszavak: +céginfo Nintendo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A folyamatipar játékszabályainak átírója: Ethernet-APL

Az Ethernet-APL kulcstechnológia minden óhajt teljesít, és a folyamatipar minden szegletébe elviszi a digitalizációt: a nagy mennyiségű adat gyors és hatékony átvitelét teszi lehetővé akadálymentes és megbízható módon a potenciálisan robbanásveszélyes területeken.

2024. június 10. 18:20

Az ABB Robotics és a koreai Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik. 

2024. június 10. 10:14

Szembe megyünk a fenntarthatósággal

A gazdasági növekedés ellentmond a fenntarthatóságnak, nemhogy el vagyunk késve, de még az irány is rossz, amerre haladunk – nyilatkozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a green.hu legújabb podcastjában, a GreenPodban. Az új fenntarthatósági weboldal a szokásosnál elmélyültebb, kőkemény zöld témákat érintő podcast beszélgetést folytatott az ország egyik legismertebb klímatudósával. 

2024. június 9. 13:20

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37