Meta-matika Sybase módra, a PowerDesigner 12.5-tel

forrás Prim Online, 2007. szeptember 17. 18:02

A vállalati infrastruktúra és mobilszoftverek terén vezető Sybase megjelentette all-in-one modellező és tervezőeszköze, a PowerDesigner 12.5-ös változatát. Az új kiadás legfőbb újdonsága a kibővített metaadat-kezelés (Enhanced Metadata Management), valamint az, hogy egyedülálló módon biztosítja az ETL (Extract Transform and Load) és data federation (EII) eszközökből származó metaadatok és az adatbázismodellek integrálását.

Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az adattárházak üzemeltetői részletes hatáselemzést, összetett dokumentációt készíthessenek az információs struktúra kialakításakor és későbbi megváltoztatásakor.  Az új PowerDesigner teljes mértékben támogatja az UML 2.0 szabványt, valamint minden eddiginél egyszerűbb áttérést biztosít azon felhasználóknak, akik a CA ERwin adatmodellező megoldásait használják.

Raj Nathan, a Sybase marketingigazgatója a PowerDesigner 12.5 megjelenése kapcsán kiemelte, hogy a vállalkozásoknak egyre nagyobb az igénye a metaadatok modellezésen keresztül történő kezelésére. A cégek ezzel növelni szeretnék a rendszereik alkalmazhatóságát, átjárhatóságát, csökkenteni szeretnék a meglévő redundanciát, ez megkönnyíti az áttérést a szolgáltatásközpontú architektúrára (SOA). „A PowerDesigner mostani kiadásával folytatjuk vezető pozíciónk kiterjesztését az adatmodellezési piacon” – mondta el Nathan. „Olyan robosztus vállalati modellező eszközt biztosítunk, amely kezeli az üzleti, technikai és információs metaadatokat.”

A Sybase eszközével a vállalkozások idő- és költséghatékonyan építhetik fel vagy tervezhetik újra üzleti alkalmazásaikat, adatbázisaikat. Az eszköz több mint 60 adatbázisrendszerhez és az elterjedt fejlesztőkörnyezetekhez ad támogatást, együttműködik többek között a nyílt-forráskódú Eclipse és Microsoft Visual Studio platformmal, a Sybase Workspace-szel és Sybase PowerBuilderrel, valamint természetesen a Java platformmal. Ötvözi az üzleti folyamatmodellezést a szabványos UML nyelvvel és az adatmodellezéssel, lehetővé téve a nyitott, cross-platform információs rendszerek létrehozását és nyomkövetését. A Gartner Dataquest májusban közzétett elemzése szerint a teljes szoftvereladásból származó bevételek alapján a Sybase 35,4 százalékos részesedésével piacvezető az alkalmazásfejlesztő, adatbázistervező eszközök területén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14