Technológiák és szabványok vizsgálata a 4G megvalósításához

forrás Prim Online, 2007. augusztus 28. 12:37

A Samsung a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án az "Ötödik éves Samsung 4G Fórum, 2007”-et. 26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja majd meg a 4G-s elképzeléseket és stratégiákat.

Az idei Samsung 4G Fórum az első alkalom lesz, hogy a 4G technológia mindhárom fő jelöltje - az IEEE 802.16m (Mobile WiMAX), a 3GPP2 Ultra Mobile Broadband (UMB) és a 3GPP Long Term Evolution (LTE) – előnyei és hátrányai egyszerre, egyetlen helyszínen kerülnek megvitatásra. Valamennyi technológia promócióját a 4G technológia erős támogatóiként ismert Sprint-Nextel, Qualcomm és T-Mobile végzi majd.  A múltban a 4G technológiát különálló fórumok és konferenciák tárgyalták meg, egymástól függetlenül. Ez a fórum azonban valamennyi résztvevőjének bőven biztosít majd lehetőséget arra, hogy nyíltan megvitassa a különböző 4G technológiákat, és a mindenki számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásra rátalálva segítsen megvalósítani az elképzelt 4G-s világot.

Két vitafórumra kerül majd sor a következő témakörökben: „A WRC-07 hatása az IMT-Advanced szolgáltatásokra és szabványokra”, valamint „Az IMT-Advanced szolgáltatások és technológiák jövője”.

A 4G lehetséges technológiáinak értékelése mellett a fórum fontos lehetőséget jelent majd a 4G szolgáltatások lehetséges frekvenciatartományával kapcsolatos kérdések megvitatására, mivel a frekvenciatartományok kiosztását a World Radio Communication Conference (WRC) végzi majd el 2007 októberében.

Az előző, 2006-os fórumhoz hasonlóan idén is sor kerül a világ első 4G-s mobil technológiájának demonstrációjára. A kommersz PCMCIA-kártyát alkalmazó „Mobile WiMAX Wave 2” demonstrációjára most először kerül sor azóta, hogy a Samsung idén év elején a 3GSM Világkongresszuson bemutatta a technológiát. A már meglévő Mobile WiMAX technológia és a 4G technológia adatátviteli sebességeinek összehasonlítására videojátékok segítségével kerül sor. Kiállításra kerülnek majd a legújabb Mobile WiMAX terminálok és PCMCIA-kártyák is.

Az úgynevezett „IMT-Advanced” 4G technológia jelenleg a legfejlettebb jövőbeli mobil távközlési rendszer, amely fix környezetben akár 1 Gbps, mobilkörnyezetben pedig 100 Mbps adatátviteli sebességet biztosít.

Kulcsszavak: konferencia Samsung WiMax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55