Újabb forradalom a számítógépiparban

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 22. 10:04
A felhasználó gondolata, nem csak a billentyűzet vagy az egér vezérelheti hamarosan a számítógépeket.
A Die Welt című német lap online változata számolt arról be, hogy elsősorban a számítógépes játékok változnak meg: ha például a játékos arra gondol, hogy valamit fel akar emelni, akkor a monitoron egy szellemkéz azt megteszi. Ha a játékos mosolyog, azt teszi a monitoron az általa vezérelt figura is. Mindezt egy meglehetősen futurista kinézetű szerkezet teszi lehetővé, amelyet a játékos a fejére tesz.

Az amerikai Emotiv Systems fejlesztése az Epoc projekt nevet viseli, és képes a tudatos gondolatot, valamint az öntudatlan reakciókat, érzelmeket is megjeleníteni. Az elmúlt években voltak már hasonló kísérletek, de az Emotiv szerint ez lesz az első valóban működő rendszer, amely az agyáramok mérésével és kiértékelésével dolgozik. A rendszer a "Neuromancer" nevet William Gibson hasonló című könyvéből kapta, évekkel ezelőtt ő írta le, milyen elvek szerint működhet a gondolattal irányított komputer. A játékosok ezzel a szerkezettel egy lépéssel közelebb kerülnek a régóta áhított "teljes elmerüléshez" a virtuális világban.

"A technológiai innováció következő hulláma teljes mértékben megváltoztatja azt a módot, ahogy az ember és a számítógép együttműködik" - véli Nam Do, az Emotiv Systems elnöke. Szerinte elsősorban a játékszoftver gyártók profitálnak majd a fejlesztésből, mert ott az utóbbi fejlesztések igen hasonlóak voltak - írja a német lap.
Kulcsszavak: jövő

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52