A HP új technológiájú MFP vállalati nyomtatókat dob piacra

Kovács Attila, 2007. április 11. 19:01
A HP ma bejelentette a vállalati kategóriájú CM8060/CM8050 színes MFP-ket, amelyek a HP Edgeline technológiájára épülnek. Ezek a nagy mennyiségű irodai dokumentumnyomtatásra tervezett multifunkciós nyomtatók magasabb termelékenységet és alacsonyabb működési költségeket kínálnak a közepes és nagyvállalatoknak. A nagy teljesítményű funkciók olyan együttes kombinációját nyújtják, amelyek kulcsfontosságúak a végfelhasználók igényei szempontjából. Ilyen a nagy sebesség, a kategóriában legjobb működési költség és megbízhatóság, a  nyomatminőség és a felhasználóbarát használat. A HP továbbá ma bejelentette a HP Web Jetadmin 10.0 képalkotási és nyomtatási eszközpark-menedzsment szoftvermegoldás változatát, valamint a Vista-kompatibilis HP Universal Print Driver 4.0 for Windows meghajtót.
A bejelentéssel kapcsolatos mai budapesti HP sajtótájékoztatón Czinege László, a HP Magyarország képalkotási és nyomtatási üzletágának vezetője és Perjési Zoltán mutatta be az új technológiát, illetve válaszoltak a sajtó munkatársainak a kérdéseire.

A nyomtatási technológiaváltás néhány sarokköve: széles sebességi tartomány kielégítése; a sornyomtató technológia (a papír mozog az álló fejsor alatt) magas fokú bevezetése; a fénymásolási technológiáknak való megfelelés, a fekete és színes nyomtatás közötti árkülönbözet maximális csökkentése; egyszerű használat (annak ellenére, hogy a belső operációs rendszerrel is rendelkező nyomtatók bonyolultsága növekedett); minden szempontból menedzselhető berendezések. Fontos tudni, hogy az új HP nyomtatókat csakis szolgáltatásként lehet igénybe venni, a HP Magyarországtól, vagy partnerétől, a Color Spektrum Kft-től. Az ügyfelek bérelhetik vagy megvásárolhatják az új MFP-ket a HP-től a Managed Print Services szolgáltatás keretében többféle árazással, vagy választhatják a Smart Printing Services szolgáltatást. Havi 15-50 nyomat közötti igénybevétel esetére javasolják aaz új HP CM8060/CM8050 multifunkciós nyomtatókat. Négyszínű pigment alapú tinta (Vivera Office Ink) használható. A nyomatokat hivatalosan bevizsgálták és azok megfelelnek a legszigorúbb ISO archiválási előírásoknak. A szolgáltatási szerződésben rögzíthető három féle nyomatminőségi igény (professzionális; általános irodai; Color Accent).

A HP CM8060/CM8050 színes MFP eszközök valamennyi jellemzője azonos, ám a HP CM8060 Color MFP nagyobb nyomtatási sebességt kínál – maximum 60 oldal/perc fekete-fehér és 50 oldal/perc színes. A HP CM8050 Color MFP sebessége 50 oldal/perc a fekete-fehér, és 40 oldal/perc a színes oldalak esetén, normál papíron

A használat alapú árazással a HP szerint akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető a színes nyomtatásnál és másolásnál. A HP más-más árat számít fel a professzionális színes, az általános irodai színes és a fekete-fehér oldalak nyomtatásáért. A HP új Color Accent funkciója tovább csökkenti a költségeket, mivel a fekete-fehér oldalak költségét számítja fel azoknál az oldalaknál is, amelyek csak kis mennyiségű színt tartalmaznak. Az új HP Vivera irodai tinták és rögzítőanyag gyorsan száradó, élénk színű képeket és éles kontúrú szöveget eredményeznek normál papíron minden nyomtatási sebességnél. Vízálló és még a normál szövegkiemelő toll használata esetén sem elmaszatolódó nyomatokat biztosítanak.

A tájékoztatón a Prím Online kérdéseire a következő további információkat adták a HP jelen lévő munkatársai:
  • május elején jelenik meg Magyarországon az első demokészülék;
  • június elejétől lesznek pontos hazai szolgáltatási árak, ekkortól kezdődik várhatóan a szolgáltatás;
  • idén Magyarországon a vállalatoknál mintegy 20-50 új MFP készülék használatba vételével számol a HP.
Kulcsszavak: printer HP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38