Intel 45 nm-es Xeon processzorok a második félévben

Széll Zoltán, 2007. február 23. 12:22
Az Intel Corporation bejelentette, hogy a 45 nm-es technológiával gyártott szerver- és munkaállomás-processzorok az eredetileg tervezettnél közel fél évvel korábban, még a második félévben kaphatók lesznek. Még ezek előtt a vállalat bevezeti 65 nm-es, 3,0 GHz-es Intel Xeon ’Clovertown’ processzort.
Kirk Skaugen, az Intel Xeon-csoport főnöke az elemzők részére rendezett konferencián bemutatta a vállalat szerverprocesszor-terveit. Skaugen elmondta, hogy március elején kibocsátják az alacsony energiafelvételű négymagos lapkát, amelynek maximálisan hőtermelése mindössze 50 W. A harmadik negyedévben érkezik a Caneland kódnevű szerverplatform, majd nem sokkal később - még a második félévben - első 45 nm-es Xeon DP (duál CPU) processzor.

Az új Intel Xeon 45 nm-es mikroprocesszor két CPU csatlakozóaljzatot tartalmazó szerverekben és munkaállomásokban használhatók, a Penryn magon alapulnak és kompatibilisek az Intel 5000-sorozatú lapkakészletekkel (kódnevük Bensley és Glidewell platform). Az 5000-sorozatú lapkakészlet növelt változata a HPC/WS piacszegmensben használható. Jellemzője az 1600 MHz-es processzor rendszerbusz (PSB) és a második félévben lesz kapható. Az új lapkakészlet támogatja a 3.0 GHz-es Xeon Clovertown processzort is.

Az Intel 3,0 GHz-es négymagos processzora újra versenyképes az Advanced Micro Devices (AMD) négymagos termékeivel, amelyek az év közepén érkeznek. Jelenleg az Intel Xeon processzorok órajelenként több munkát végeznek, mint az AMD Opteron lapkák.

Az Intel következő generációs mikroprocesszora, amely a ’Nehalem’ mikroarchitektúrán alapul, 2008-ban kerül forgalomba. Ennek ellenére az Intel jelenleg még semmiféle információt nem ad a következő generációs mikroarchitektúráról.
Kulcsszavak: processzor Intel

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey termékcsaládjának legújabb kijelzői

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

2024. június 10. 16:38

Egy kompakt UPS a legváratlanabb helyzetekben is segít

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 13:17

Két új, barátságos árcédulájú gamer monitorral bővül az Evnia terméksorozat

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 10:44

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37