Arcfelismerés, 7,1 megapixel, ISO 1600

forrás Prim Online, 2007. február 22. 08:45
A Canon két új fényképezőgéppel bővített a PowerShot A-sorozatot. A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 7,1 megapixeles felbontású képérzékelővel és DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkeznek. Az új modellek a PowerShot A-sorozatban első ízben kínálják fel az arcfelismerés funkciót, a vörösszem-effektus automatikus csökkentését a képek visszanézésekor, valamint az ISO 1600-as érzékenységet.
A PowerShot A560 – a népszerű PowerShot A540-et közvetlenül felváltó gép – az automatikus funkciók teljes tárházát felsorakoztatja az intuitív, egyszerű használat érdekében. A PowerShot A570 IS egy optikai képstabilizátort rendel az objektívhez, a teljes körű kézi beállítás lehetősége, valamint a tartozékok széles skálája pedig kivételesen kreatív képalkotási szabadságot biztosít a fotósnak.

A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 legfontosabb jellemzői:


  • 7,1 megapixeles CCD képérzékelő,
  • 4x optikai zoom (35mm-es gépnek megfelelő: 35–140mm f/2.6 W–f/5.5 T),
  • optikai képstabilizátor (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • DIGIC III képfeldolgozó processzor és iSAPS,
  • Arcfelismerés AF/AE/FE,
  • ISO 1600 és „Nagy ISO Auto” funkció,
  • „Különleges téma” módok a választó tárcsán,
  • 2.5” LCD monitor optikai keresővel,
  • optika tartozékok (csak a PowerShot A570 IS esetén),
  • PictBridge és „Nyomtatás/Megosztás” gomb.


Mindkét fényképezőgépet a Canon saját fejlesztésű DIGIC III képfeldolgozó processzorával építették, amely olyan funkciókat támogat, mint az „Arcfelismerés AF/AE/FE” és a zajcsökkentő technológia. A továbbfejlesztett arcfelismerő rendszer új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. Az „Arcfelismerés AF/AE” funkció egyszerre akár kilenc arc felismerésére is képes, ha a felhasználó beállítja a témához tartozó megfelelő fókuszt és expozíciót. Amennyiben a vaku is be van kapcsolva, az „Arcfelismerés FE” úgy állítja be a vaku fényerejét, hogy főként az arcok kapjanak megfelelő megvilágítást. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor, így természetes hatású portrét kapunk számítógép vagy szerkesztőprogram használata nélkül is.

A DIGIC III fejlett zajcsökkentő technológiájával lehetséges az ISO 1600 érzékenység használata is, amit szintén elsőként találunk meg a PowerShot A-sorozatban. A nagy ISO érzékenység abban az esetben ajánlott, ha rossz fényviszonyok mellett készítendő felvételeknél nem akarjuk, hogy a vaku megzavarja a kompozíció hangulatát. A „Nagy ISO Auto” magasabb ISO beállításokat részesít előnyben a rövidebb záridők használata érdekében, csökkentve ezzel a sötét, vagy gyorsan mozgó témák homályosságának kockázatát.

A DIGIC III kiegészül egy sor technológiával, amelyek együttesen kiváló képminőséget biztosítanak. A 4-szeres optikai zoom objektívek a Canon precíziós optikájával készültek, így a 7,1 megapixeles érzékelőkkel a lehető legjobb eredményt adják. A PowerShot A570 IS optikai képstabilizátora gyenge fényviszonyok és teljes zoom-érték mellett is gondoskodik a bemozdulás nélküli képekről. Mindkét fényképezőgép 2.5” LCD kijelzővel van ellátva, amely erős fényben is jól látható, kontrasztos képet biztosít.

A három népszerű „Különleges téma” mód („Beltéri”, „Gyerekek és kedvencek” illetve „Éjszakai pillanatfelvétel”) könnyű és gyors eléréséhez ezek a funkciók a módválasztó tárcsával érhetők el. A PowerShot A560 összesen 14 felvételkészítési módja a legtöbb, gyakran előforduló fényképezési szituációt felkínálja – többek között a „Vízpart”, „Havas táj” és „Tűzijáték” módokat is. A PowerShot A570 IS ezek mellett a külön megvásárolható vízálló tokkal lehetővé teszi a víz alatti fényképezést is, a blende és a záridő kézi beállításával pedig egy sor kreatív lehetőséggel is élhetünk. Összességében véve a fényképezőgép 19 felvételkészítési módot kínál használóinak. A PowerShot A570 IS kreatív lehetőségeinek körét tovább bővíthetjük számos tartozékkal, például a nagylátószögű objektívekkel vagy külső vakuval.

A PowerShot A570IS és PowerShot A560 fényképezőgépekhez a következő Canon szoftvereket mellékelik:
  • ZoomBrowser EX 5.8 (Windows), ImageBrowser 5.8 (Macintosh): Képek, videók és diabemutatók rendszerezéséhez, szerkesztéséhez, valamint digitális fotóalbumok létrehozására és nyomtatására használható.
  • PhotoStitch 3.1: Panorámafotók létrehozására több képből (Windows és Macintosh).

A szoftverek által támogatott operációs rendszerek: Windows 2000 (SP4), XP (SP1/2), Vista és Macintosh OS X v10.3-v10.4. A fényképezőgép PTP protokollt használja a vezeték nélküli adatátvitelhez Windows XP és Mac OS X gépekre, és az MTP protokollt a képek és videók átviteléhez a Windows Vista gépekre.

Kiegészítők

  • A fényképezőgépekhez a következő kiegészítők kaphatók:
  • LA-DC52G objektív adapter (PowerShot A570 IS)
  • TC-DC52A teleobjektív (1.75x) (PowerShot A570 IS)
  • WC-DC52  nagylátószögű objektív (0.7x) (PowerShot A570 IS)
  • 250D tele-előtétlencse  (52mm) (PowerShot A570 IS)
  • WP-DC12 új vízálló tok (PowerShot A570 IS)
  • WW-DC1 tőkesúly vízálló tokhoz (PowerShot A570 IS)
  • HF-DC1 nagyteljesítményű vaku
  • ACK800 hálózati adapter
  • CBK4-300 akkumulátortöltő
  • Ni-MH akkumulátorok (NB4-300)
  • DCC-80 puha tok
  • SDC-512MSH SD kártya

A fényképezőgépek az MMC/SD/SDHC kártyákat támogatják, és gyárilag 16 MB-os kártya van mellékelve hozzájuk.
Kulcsszavak: kamera Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36