Linksys: elektromos hálózaton működő otthoni hálózat

forrás Prim Online, 2007. január 18. 12:50
Az elektromos hálózaton működő otthoni hálózatot, többfunkciós nyomtatókat támogató nyomtatószervert és új hálózati tároló megoldást mutatott be a Linksys az otthoni és kis irodai felhasználóknak.
A las vegasi Consumer Eletronic Show-n a Linksys bejelentette a HomePlug AV hálózatépítő termékeinek megjelenését, amely révén a felhasználók az otthoni elektromos hálózatot használhatják informatikai hálózatuk kialakításához. A HomePlug PowerLine Alliance következő generációs szabványain alapuló Linksys PowerLine AV Ethernet Kit (PLK200) két olyan PowerLine AV Ethernet Adapter (PLE200) egységet tartalmaz, amelyekkel az elektromos vezetékeken keresztül akár 100 Mbit/s-ot is elérő átbocsátási teljesítmény mellett köthetők össze a számítógépek, hálózati szórakoztatóelektronikai eszközök és perifériák.

A Powerline AV Ethernet készlethez két Powerline AV Ethernet adapter és két Ethernet-kábel tartozik. Az egyik adaptert a mellékelt Ethernet-kábellel csatlakoztatni kell a vezetékes vagy vezeték nélküli router LAN portjához, majd a fali csatlakozó aljzatba, ezzel jel továbbítható az elektromos hálózaton. Ezt követően a másik Powerline AV Ethernet adaptert az Ethernet-kábellel a számítógéphez vagy más hálózati eszközhöz lehet csatlakoztatni, majd bedugni a konnektorba. Az elektromos hálózaton keresztül kommunikáló két adapterre a szélessávú összeköttetés létrehozáshoz és a hálózatra csatlakozó eszközök hozzáférésének megosztásához van szükség. A PowerLine AV Ethernet adapterrel felszerelt hálózaton maximálisan 16 számítógép vagy egyéb eszköz csatlakozhat az internethez vagy egymáshoz.

A Linksys PowerLine AV megoldása messzemenően biztonságos és megbízható eszköz az adatok és nagyfelbontású tartalmak házon belüli átviteléhez. Az új termékek a HomePlug AV szabványt követő kialakításuknak köszönhetően jól tűrik a villamos eszközök és halogénlámpák keltette elektromos zajt, míg a beépített titkosítási technikák tökéletesen biztonságos hálózati kapcsolatot kínálnak, csökkentve annak kockázatát, hogy az ugyanazt a villamos hálózatot használó szomszédok hozzáférjenek az érzékeny adatokhoz vagy az internetkapcsolathoz.

Hálózati nyomtatás – szerver nélkül

A las vegasi rendezvényen mutatta be a Linksys a többfunkciós nyomtatókat támogató Linksys Wireless-G Printserver Works nyomtatószervert, amely az otthoni és kis irodai hálózatok jobb kihasználását teszi lehetővé. A WPSM54G nyomtatószerverrel és az általa támogatott többfunkciós nyomtatóval bárki nyomtathat, scannelhet és fénymásolhat a vezeték nélküli hálózaton anélkül, hogy mindehhez egy külön erre a célra folyamatosan bekapcsolt számítógépre lenne szükség.

A WPSM54G segítségével az egyéni és kis irodai felhasználók bármelyik hálózathoz csatlakozó PC-ről könnyen elérhetik az egyszerű nyomtatót, vagy akár faxolásra, beolvasásra és fénymásolásra alkalmas többfunkciós eszközeiket is. A WPSM54G önműködően kezeli a várakozó nyomtatási feladatok sorba állítását és lefuttatását, feleslegessé téve az eszköz manuális csatlakoztatását.

A WPSM54G kompatibilis a HP, Lexmark, Canon, Epson a Dell és egyéb vezető gyártók számos többfunkciós eszközével, ezen felül számos gyártó hagyományos nyomtatóit is támogatja. A kompatibilis eszközök teljes jegyzéke http//www.linksys.com/supportedprinters címen található. Ennek a honlapnak a frissítésére negyedévenként kerül sor, amikor a fenti lista kiegészül az új termékekkel.

Hálózati adattárolás – belépő szinten

A Linksys új, Network Storage System with 2 Bays (NAS200) elnevezésű belépő szintű hálózati tárolómegoldásával a felhasználók hálózataikon keresztül oszthatják meg, hasznosíthatják és biztonságosan tárolhatják fájljaikat. A megoldáshoz két 3,5 hüvelykes SATA meghajtórekesz, további tárolók csatlakoztatásához pedig két USB-bővítőhely áll rendelkezésre. A webes kezelőprogram leegyszerűsíti a NAS200 konfigurálását, a fontos fájlok azonnali biztonsági mentése pedig egyetlen gombnyomásra működik.

A digitális fényképek, zeneszámok és videók egyre nagyobb tárolókapacitást igényelnek. A Linksys NAS200 megoldásával a felhasználók igényeiknek megfelelő kapacitású merevlemezt választhatnak az olyan pótolhatatlan személyes anyagaik, mint például a digitális fényképek egyszerű biztonsági mentéséhez.

A NAS200 a csúcstechnikát képviselő hálózati adattároló eszközhöz méltóan nem igényel PC-n futtatott segédprogramot. Mindössze egy vagy több merevlemezt kell telepíteni a hálózati tároló rendszeren, majd egy router, illetve switch Ethernet-portjához kell csatlakoztatni azokat. A hálózatra csatlakozó tárolórendszert webböngészőn vagy FTP-szerveren keresztül hálózaton belülről, vagy az internetről is el lehet érni.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50